Pečená zelenina s balzamikovým přelivem

Jak venku padají stupně, klesá i chuť na studené zeleninové saláty. Ke slovu přicházejí hřejivé polévky a různé varianty pečené zeleniny. Přesně jako je tento báječný podzimní recept.

Množství2 porce

Ingredience

Na zeleninu
 3 mrkve
 3 petržele
 1 cibule
 ½ košťálu brokolice
 jakákoliv jiná zelenina (růžičková kapusta, pór, batáty, červená řepa, dýně atd.)
Na přeliv
 5 lžic balzamikového octa
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Mrkev, petržel a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.

3

Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

4

Vše přendáme do velké mísy.

5

V hrníčku prošleháme olivový olej se solí, pepřem, rozmarýnem, javorovým sirupem, balzamikovým octem.

6

Přelijeme zálivkou zeleninu a důkladně promícháme, aby se každičký kousek obalil směsí.

7

Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

8

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.

9

Sem tam zkontrolujeme a promícháme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na zeleninu
 3 mrkve
 3 petržele
 1 cibule
 ½ košťálu brokolice
 jakákoliv jiná zelenina (růžičková kapusta, pór, batáty, červená řepa, dýně atd.)
Na přeliv
 5 lžic balzamikového octa

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Mrkev, petržel a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.

3

Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

4

Vše přendáme do velké mísy.

5

V hrníčku prošleháme olivový olej se solí, pepřem, rozmarýnem, javorovým sirupem, balzamikovým octem.

6

Přelijeme zálivkou zeleninu a důkladně promícháme, aby se každičký kousek obalil směsí.

7

Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

8

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.

9

Sem tam zkontrolujeme a promícháme.

Pečená zelenina s balzamikovým přelivem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít