Bezhladoveni.cz

Pečená zelenina s balzamikovým přelivem

Jak venku padají stupně, klesá i chuť na studené zeleninové saláty. Ke slovu přicházejí hřejivé polévky a různé varianty pečené zeleniny. Přesně jako je tento báječný podzimní recept.

Množství2 porce

Ingredience

Na zeleninu
 3 mrkve
 3 petržele
 1 cibule
 ½ košťálu brokolice
 jakákoliv jiná zelenina (růžičková kapusta, pór, batáty, červená řepa, dýně atd.)
Na přeliv
 5 lžic balzamikového octa
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Mrkev, petržel a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.

3

Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

4

Vše přendáme do velké mísy.

5

V hrníčku prošleháme olivový olej se solí, pepřem, rozmarýnem, javorovým sirupem, balzamikovým octem.

6

Přelijeme zálivkou zeleninu a důkladně promícháme, aby se každičký kousek obalil směsí.

7

Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

8

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.

9

Sem tam zkontrolujeme a promícháme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na zeleninu
 3 mrkve
 3 petržele
 1 cibule
 ½ košťálu brokolice
 jakákoliv jiná zelenina (růžičková kapusta, pór, batáty, červená řepa, dýně atd.)
Na přeliv
 5 lžic balzamikového octa

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Mrkev, petržel a cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na menší kousky.

3

Brokolici omyjeme a rozdělíme na růžičky.

4

Vše přendáme do velké mísy.

5

V hrníčku prošleháme olivový olej se solí, pepřem, rozmarýnem, javorovým sirupem, balzamikovým octem.

6

Přelijeme zálivkou zeleninu a důkladně promícháme, aby se každičký kousek obalil směsí.

7

Zeleninu rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

8

Dáme péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut.

9

Sem tam zkontrolujeme a promícháme.

Pečená zelenina s balzamikovým přelivem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama