Fit mrkvový dort ala mrkváč bez mouky

Mrkvový dort se těší velké oblibě široko daleko. Je úžasně vláčný díky obsažené mrkvi a rozinkám. Zároveň díky němu dostanete do těla trochu zeleniny. A to se vždy počítá.

Množství1 porce

Ingredience

Na korpus
 1 hrnek ovesné mouky
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka muškátového oříšku
 2 hrnky nastrouhané mrkve
 3 vejce
Na polevu/náplň
 200 g Philadelphie
 pár kapek citrónové šťávy + kůry
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě a pečeme s láskou

  • Přes 90 odlehčených receptů na zdravější pečení
  • Chytrá tabulka alternativ na úpravu rodinných receptů
  • Recepty bez cukru, které budou chutnat sladce
  • Recepty pro alergiky na laktózu i mléčnou bílkovinu
  • Vyzkoušené bezlepkové pečení i pro začátečníky
  • Suroviny koupíte v běžném supermarketu
  • Upečeno jednoduše a rychle
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Připravíme si dvě velké mísy.

3

V jedné smícháme pomleté vlašské ořechy s ovesnou moukou, práškem do pečiva, solí, skořicí a muškátovým oříškem. Poté přidáme rozinky, ořechy a nakonec mrkev.

4

V druhé misce rozšleháme vejce s javorovým sirupem a olivovým olejem.

5

Mokré přísady přimícháme do mísy se suchými.

6

Vyplníme těstem koláčovou formu a dáme péct asi na 40 minut.

7

Zatímco se korpus peče, vyšleháme náplň z Philadelphie, citrónové šťávy, kůry, rozpuštěného kokosového oleje a kokosového cukru.

8

Až bude korpus upečený, dáme jej vychladnout.

9

Vychladlý korpus prořežeme na dvě části, které pomažeme náplní a spojíme.

10

Zbytkem náplně pomažeme povrch dortu. Nakonec zdobíme skořicí, ořechy atd.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na korpus
 1 hrnek ovesné mouky
 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
 špetka muškátového oříšku
 2 hrnky nastrouhané mrkve
 3 vejce
Na polevu/náplň
 200 g Philadelphie
 pár kapek citrónové šťávy + kůry

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Připravíme si dvě velké mísy.

3

V jedné smícháme pomleté vlašské ořechy s ovesnou moukou, práškem do pečiva, solí, skořicí a muškátovým oříškem. Poté přidáme rozinky, ořechy a nakonec mrkev.

4

V druhé misce rozšleháme vejce s javorovým sirupem a olivovým olejem.

5

Mokré přísady přimícháme do mísy se suchými.

6

Vyplníme těstem koláčovou formu a dáme péct asi na 40 minut.

7

Zatímco se korpus peče, vyšleháme náplň z Philadelphie, citrónové šťávy, kůry, rozpuštěného kokosového oleje a kokosového cukru.

8

Až bude korpus upečený, dáme jej vychladnout.

9

Vychladlý korpus prořežeme na dvě části, které pomažeme náplní a spojíme.

10

Zbytkem náplně pomažeme povrch dortu. Nakonec zdobíme skořicí, ořechy atd.

Fit mrkvový dort ala mrkváč bez mouky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít