Masové kuličky zapečené s rajčatovými těstovinami

Nakrmit zdravě sebe i svou rodinu jde překvapivě dobře. Do hodiny můžete mít na stole pekáč plný radosti, který zavoní pod nos ještě dříve, než ho strávníci v troubě stačí objevit.

Množství4 porce
Čas přípravy30 minutČas vaření30 minutCelkový čas1 hodina

Ingredience

Na masové kuličky
 400 g mletého krůtího masa
Na omáčku
 1 cibule
 2 středně velké mrkve
 150 g cukety
 1-2 stroužky česneku
 1 dl bílého vína
 800 g drcených rajčat v plechovce
 1,5 dl zeleninového vývaru
 1 lžíce najemno pokrájených bylinek (bazalka, oregano, tymián)
Na dokončení
 300 g zakysané smetany
 120 g mozzarelly

HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Krůtí maso promíchejte s bylinkami, česnekem a solí.

2

Tvarujte kuličky o průměru cca padesátikoruny. Maso by mělo vyjít na 18–20 kuliček.

3

V širokém hrnci rozehřejte olej.

4

Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova.

5

Mrkev nakrájejte na kolečka, cuketu na půlkolečka.

6

Přidejte do hrnce mrkev a míchejte asi dvě minuty na mírném ohni.

7

Pak přidejte cuketu s rozdrceným česnekem a asi minutu promíchávejte.

8

Podlijte vínem, rajčaty a vývarem.

9

Přidejte bobkový list, osolte a opepřete a přiveďte k varu.

10

Do hrnce opatrně vložte krůtí kuličky jednu po druhé vedle sebe, abyste je nepomačkali. Nemíchejte.

11

Přiklopte a nechte alespoň 5 minut vařit, než omáčku zamícháte.

12

Vařte na středním plameni 20 minut.

13

Nakonec přimíchejte čerstvé bylinky.

14

Těstoviny uvařte doměkka. Sceďte a promíchejte s omáčkou.

15

Směs rozprostřete do zapékací mísy. Pokapejte zakysanou smetanou a rozdrobte navrch mozzarellu.

16

Pečte při 180 °C 30 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na masové kuličky
 400 g mletého krůtího masa
Na omáčku
 1 cibule
 2 středně velké mrkve
 150 g cukety
 1-2 stroužky česneku
 1 dl bílého vína
 800 g drcených rajčat v plechovce
 1,5 dl zeleninového vývaru
 1 lžíce najemno pokrájených bylinek (bazalka, oregano, tymián)
Na dokončení
 300 g zakysané smetany
 120 g mozzarelly

Postup

1

Krůtí maso promíchejte s bylinkami, česnekem a solí.

2

Tvarujte kuličky o průměru cca padesátikoruny. Maso by mělo vyjít na 18–20 kuliček.

3

V širokém hrnci rozehřejte olej.

4

Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova.

5

Mrkev nakrájejte na kolečka, cuketu na půlkolečka.

6

Přidejte do hrnce mrkev a míchejte asi dvě minuty na mírném ohni.

7

Pak přidejte cuketu s rozdrceným česnekem a asi minutu promíchávejte.

8

Podlijte vínem, rajčaty a vývarem.

9

Přidejte bobkový list, osolte a opepřete a přiveďte k varu.

10

Do hrnce opatrně vložte krůtí kuličky jednu po druhé vedle sebe, abyste je nepomačkali. Nemíchejte.

11

Přiklopte a nechte alespoň 5 minut vařit, než omáčku zamícháte.

12

Vařte na středním plameni 20 minut.

13

Nakonec přimíchejte čerstvé bylinky.

14

Těstoviny uvařte doměkka. Sceďte a promíchejte s omáčkou.

15

Směs rozprostřete do zapékací mísy. Pokapejte zakysanou smetanou a rozdrobte navrch mozzarellu.

16

Pečte při 180 °C 30 minut.

Masové kuličky zapečené s rajčatovými těstovinami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Martina Lancingerová

Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Nenechte si ujít