Ingredience
Postup
Krůtí maso promíchejte s bylinkami, česnekem a solí.
Tvarujte kuličky o průměru cca padesátikoruny. Maso by mělo vyjít na 18–20 kuliček.
V širokém hrnci rozehřejte olej.
Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova.
Mrkev nakrájejte na kolečka, cuketu na půlkolečka.
Přidejte do hrnce mrkev a míchejte asi dvě minuty na mírném ohni.
Pak přidejte cuketu s rozdrceným česnekem a asi minutu promíchávejte.
Podlijte vínem, rajčaty a vývarem.
Přidejte bobkový list, osolte a opepřete a přiveďte k varu.
Do hrnce opatrně vložte krůtí kuličky jednu po druhé vedle sebe, abyste je nepomačkali. Nemíchejte.
Přiklopte a nechte alespoň 5 minut vařit, než omáčku zamícháte.
Vařte na středním plameni 20 minut.
Nakonec přimíchejte čerstvé bylinky.
Těstoviny uvařte doměkka. Sceďte a promíchejte s omáčkou.
Směs rozprostřete do zapékací mísy. Pokapejte zakysanou smetanou a rozdrobte navrch mozzarellu.
Pečte při 180 °C 30 minut.
Suroviny
Postup
Krůtí maso promíchejte s bylinkami, česnekem a solí.
Tvarujte kuličky o průměru cca padesátikoruny. Maso by mělo vyjít na 18–20 kuliček.
V širokém hrnci rozehřejte olej.
Cibuli nakrájejte nadrobno a opékejte dozlatova.
Mrkev nakrájejte na kolečka, cuketu na půlkolečka.
Přidejte do hrnce mrkev a míchejte asi dvě minuty na mírném ohni.
Pak přidejte cuketu s rozdrceným česnekem a asi minutu promíchávejte.
Podlijte vínem, rajčaty a vývarem.
Přidejte bobkový list, osolte a opepřete a přiveďte k varu.
Do hrnce opatrně vložte krůtí kuličky jednu po druhé vedle sebe, abyste je nepomačkali. Nemíchejte.
Přiklopte a nechte alespoň 5 minut vařit, než omáčku zamícháte.
Vařte na středním plameni 20 minut.
Nakonec přimíchejte čerstvé bylinky.
Těstoviny uvařte doměkka. Sceďte a promíchejte s omáčkou.
Směs rozprostřete do zapékací mísy. Pokapejte zakysanou smetanou a rozdrobte navrch mozzarellu.
Pečte při 180 °C 30 minut.