Mandlové perníčky bez lepku

I když se vyhýbáte obilovinám, neznamená to, že se musíte vzdát cukroví. A není ani nutné držet se nepečených raw variant z ovoce, semínek či ořechů. Ořechy snadno pomelete na jemnou drť, která hravě zastoupí pšeničnou, špaldovou či jinou mouku. Vychutnejte si bez výčitek třeba tyto sušenky!

Množství

Ingredience

 ½ lžičky jedlé sody
 2 lžičky perníkového koření
 80 g melasy
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Chia semínka smícháme s vodou a odložíme stranou.

3

Pokud nemáme připravené předem, pomeleme mandle. Jde koupit už mleté mandle, nebo přímo mandlovou mouku.

4

V míse smícháme mandlovou mouku s kokosem, jedlou sodou a perníkovým kořením.

5

Kokosový olej roztopíme ve vodní lázni a prošleháme s javorovým sirupem a melasou.

6

Tekutou směs opatrně přiléváme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu.

7

Tu vyválíme v silnější placku a vykrajujeme libovolné tvary (v našem případě kolečka, která jsme ještě ozdobili razítky).

8

Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

9

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 ½ lžičky jedlé sody
 2 lžičky perníkového koření
 80 g melasy

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Chia semínka smícháme s vodou a odložíme stranou.

3

Pokud nemáme připravené předem, pomeleme mandle. Jde koupit už mleté mandle, nebo přímo mandlovou mouku.

4

V míse smícháme mandlovou mouku s kokosem, jedlou sodou a perníkovým kořením.

5

Kokosový olej roztopíme ve vodní lázni a prošleháme s javorovým sirupem a melasou.

6

Tekutou směs opatrně přiléváme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu.

7

Tu vyválíme v silnější placku a vykrajujeme libovolné tvary (v našem případě kolečka, která jsme ještě ozdobili razítky).

8

Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.

9

Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.

Mandlové perníčky bez lepku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít