Malinový dort bez pečení

Do teplých letních dnů jsou ideální nepečené dezerty, které zaženou chuť na sladké a dokážou i skvěle osvěžit. Zároveň je super, že v kuchyni nevystojíte důlek, protože je připravíte raz dva.

Množství1 porce

Ingredience

Na korpus
 ½ zralého velkého banánu
Na náplň
 5 g prášku agar
 100 ml vody
 500 g sójového jogurtu
 200 g malin
Na dokončení
 čerstvé maliny
 lístky meduňky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Prášek agar promícháme s vodou a odložíme zhruba na 30 minut.

2

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem.

3

Ovesné vločky rozmixujeme na moučku.

4

Banán rozmačkáme na kaši, promícháme s kešu máslem, přisypeme mleté vločky a zpracujeme v kompaktní hmotu.

5

Pomocí rukou tlačíme na dno dortové formy.

6

Sójový jogurt dochutíme kokosovým cukrem a vanilkovým extraktem.

7

Maliny rozmačkáme na dřeň či rozmixujeme.

8

Prášek agar s vodou přivedeme k varu.

9

Polovinu prášku agar vlijeme k jogurtu, druhou k malinám a důkladně promícháme.

10

Jogurtovou náplň opatrně vlijeme na korpus, následně vrstvíme malinovou a dáme tuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na korpus
 ½ zralého velkého banánu
Na náplň
 5 g prášku agar
 100 ml vody
 500 g sójového jogurtu
 200 g malin
Na dokončení
 čerstvé maliny
 lístky meduňky

Postup

1

Prášek agar promícháme s vodou a odložíme zhruba na 30 minut.

2

Dortovou formu vyložíme pečicím papírem.

3

Ovesné vločky rozmixujeme na moučku.

4

Banán rozmačkáme na kaši, promícháme s kešu máslem, přisypeme mleté vločky a zpracujeme v kompaktní hmotu.

5

Pomocí rukou tlačíme na dno dortové formy.

6

Sójový jogurt dochutíme kokosovým cukrem a vanilkovým extraktem.

7

Maliny rozmačkáme na dřeň či rozmixujeme.

8

Prášek agar s vodou přivedeme k varu.

9

Polovinu prášku agar vlijeme k jogurtu, druhou k malinám a důkladně promícháme.

10

Jogurtovou náplň opatrně vlijeme na korpus, následně vrstvíme malinovou a dáme tuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.

Malinový dort bez pečení
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít