Lehké chilli con carne s čokoládou

Texaská specialita zvaná chilli con carne je snadné a rychlé jídlo, které máte do hodiny hotové. Spolehlivě vás zasytí a tělu dodá spoustu bílkovin a vlákniny. Základní složkou chilli con carne jsou fazole a mleté maso. Záleží na vás, zda dáte přednost fazolím bílým, černým nebo třeba červeným. Klidně smíchejte více druhů, pokrm bude pestřejší.

Množství4 porce

Ingredience

 400 g mletého hovězího masa
 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 400 g konzervovaných rajčat
 400 g sterilovaných máslových fazolí
 400 g sterilovaných červených fazolí
 400 g sterilované kukuřice
 100 ml rajského protlaku
 2 lžičky soli
 ½ lžičky mletého barevného pepře
 2 lžičky sladké papriky
 1 lžička pálivé papriky
 1 lžička uzené papriky
 2 lžičky sušeného chilli
 kostička kvalitní hořké čokolády
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Na lžíci rostlinného oleje osmahněte 2 cibule nakrájené na kostičky.

2

Přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř a sladkou papriku.

3

Směs míchejte, dokud se maso nezatáhne.

4

K masu přidejte rajčata, rajský protlak, kukuřici a všechny fazole.

5

Okořeňte pálivou paprikou, uzenou paprikou a sušeným chilli.

6

Směs ještě dochuťte prolisovaným česnekem a nechte přibližně 20 minut povařit.

7

Ke konci nechte rozpustit ve směsi hořkou čokoládu.

8

Před podáváním posypte chilli con carne čerstvou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 400 g mletého hovězího masa
 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 400 g konzervovaných rajčat
 400 g sterilovaných máslových fazolí
 400 g sterilovaných červených fazolí
 400 g sterilované kukuřice
 100 ml rajského protlaku
 2 lžičky soli
 ½ lžičky mletého barevného pepře
 2 lžičky sladké papriky
 1 lžička pálivé papriky
 1 lžička uzené papriky
 2 lžičky sušeného chilli
 kostička kvalitní hořké čokolády

Postup

1

Na lžíci rostlinného oleje osmahněte 2 cibule nakrájené na kostičky.

2

Přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř a sladkou papriku.

3

Směs míchejte, dokud se maso nezatáhne.

4

K masu přidejte rajčata, rajský protlak, kukuřici a všechny fazole.

5

Okořeňte pálivou paprikou, uzenou paprikou a sušeným chilli.

6

Směs ještě dochuťte prolisovaným česnekem a nechte přibližně 20 minut povařit.

7

Ke konci nechte rozpustit ve směsi hořkou čokoládu.

8

Před podáváním posypte chilli con carne čerstvou petrželkou.

Lehké chilli con carne s čokoládou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít