Bezhladoveni.cz

Lehké chilli con carne s čokoládou

Texaská specialita zvaná chilli con carne je snadné a rychlé jídlo, které máte do hodiny hotové. Spolehlivě vás zasytí a tělu dodá spoustu bílkovin a vlákniny. Základní složkou chilli con carne jsou fazole a mleté maso. Záleží na vás, zda dáte přednost fazolím bílým, černým nebo třeba červeným. Klidně smíchejte více druhů, pokrm bude pestřejší.

Množství4 porce

Ingredience

 400 g mletého hovězího masa
 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 400 g konzervovaných rajčat
 400 g sterilovaných máslových fazolí
 400 g sterilovaných červených fazolí
 400 g sterilované kukuřice
 100 ml rajského protlaku
 2 lžičky soli
 ½ lžičky mletého barevného pepře
 2 lžičky sladké papriky
 1 lžička pálivé papriky
 1 lžička uzené papriky
 2 lžičky sušeného chilli
 kostička kvalitní hořké čokolády
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Na lžíci rostlinného oleje osmahněte 2 cibule nakrájené na kostičky.

2

Přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř a sladkou papriku.

3

Směs míchejte, dokud se maso nezatáhne.

4

K masu přidejte rajčata, rajský protlak, kukuřici a všechny fazole.

5

Okořeňte pálivou paprikou, uzenou paprikou a sušeným chilli.

6

Směs ještě dochuťte prolisovaným česnekem a nechte přibližně 20 minut povařit.

7

Ke konci nechte rozpustit ve směsi hořkou čokoládu.

8

Před podáváním posypte chilli con carne čerstvou petrželkou.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 400 g mletého hovězího masa
 1 lžíce kvalitního rostlinného oleje
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 400 g konzervovaných rajčat
 400 g sterilovaných máslových fazolí
 400 g sterilovaných červených fazolí
 400 g sterilované kukuřice
 100 ml rajského protlaku
 2 lžičky soli
 ½ lžičky mletého barevného pepře
 2 lžičky sladké papriky
 1 lžička pálivé papriky
 1 lžička uzené papriky
 2 lžičky sušeného chilli
 kostička kvalitní hořké čokolády

Postup

1

Na lžíci rostlinného oleje osmahněte 2 cibule nakrájené na kostičky.

2

Přidejte mleté hovězí maso, sůl, pepř a sladkou papriku.

3

Směs míchejte, dokud se maso nezatáhne.

4

K masu přidejte rajčata, rajský protlak, kukuřici a všechny fazole.

5

Okořeňte pálivou paprikou, uzenou paprikou a sušeným chilli.

6

Směs ještě dochuťte prolisovaným česnekem a nechte přibližně 20 minut povařit.

7

Ke konci nechte rozpustit ve směsi hořkou čokoládu.

8

Před podáváním posypte chilli con carne čerstvou petrželkou.

Lehké chilli con carne s čokoládou

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama