Lehká bramboračka s houbami

Letošní sezóna houbařům přeje. Ze všech stran se valí informace, jak rostou… Proto by byla škoda nevychutnat si pár hříbkových pokrmů. Mezi naše favority patří hříbkové rizoto, kulajda a hlavně bramboračka. Tradiční recept jsme ale odlehčili na jemný bramborový krém, který doplňují restované hříbky. Osloví i nejnáročnější strávníky, byť k němu postačí jen pár základních surovin.

Množství4 porce

Ingredience

 1 šalotka
 500 g brambor
 1 l zeleninového vývaru
 muškátový oříšek
 čerstvý rozmarýn
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.

6

Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.

7

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.

8

Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.

9

Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.

10

Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 šalotka
 500 g brambor
 1 l zeleninového vývaru
 muškátový oříšek
 čerstvý rozmarýn

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.

6

Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.

7

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.

8

Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.

9

Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.

10

Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.

Lehká bramboračka s houbami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít