Krůtí špízy s cuketou na grilu

Pasírovaná rajčata se nehodí jen na omáčku. Nebojte se z nich připravit vynikající marinádu na zdravé a dietní krůtí maso a uvidíte, že se tento zdravý recept stane jedním z těch, co si rádi zopakujete, i když zrovna nebude grilovací sezóna v plném proudu.

Množství2 porce

Ingredience

 300 g krůtích prsou
 ½ cukety
Na marinádu
 100 g pasírovaných rajčat
 2 lžičky rajčatového protlaku
Na špenátový salát s grilovanou paprikou
 1 červená paprika (ideálně velká kapie)
 2 hrsti baby špenátu
 8–10 cherry rajčat
Na dresink
 1 lžíce balzamikového octa
Česnekovo-pažitkový dip
 3 lžíce zakysané smetany
 1 menší stroužek česneku
 ½ lžíce najemno pokrájené pažitky
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Krůtí maso nakrájejte na špalíčky a dejte stranou do mísy.

2

Cuketu nakrájejte na slabá půl nebo čtvrtkolečka – podle velikosti cukety. Lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte.

3

Pasírovaná rajčata důkladně prošlehejte (můžete promixovat mixérem) s protlakem, olejem, bylinkami, česnekem a špetkou soli. Směs nalijte na maso a promíchejte.

4

Maso střídavě s cuketou napichujte na jehly.

5

Papriku nakrájejte na asi centimetr silné pruhy a promíchejte s troškou olivového oleje a špetkou soli.

6

Na rozpáleném grilu opečte špízy a vedle nich papriku. Pečení bude trvat cca 10 minut.

7

Mezitím, než se vše ugriluje, překrájejte cherry rajčata napůl a prošlehejte ingredience na dresink na salát. Také si stačíte umíchat dip – zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným česnekem, nakrájenou pažitkou a podle chuti dosolte.

8

Špízy naservírujte na talíře. Špenát promíchejte s grilovanou paprikou, rajčaty a dresinkem a rozdělte na talíř. Dip přendejte do mističky a podávejte s masem a salátem.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 300 g krůtích prsou
 ½ cukety
Na marinádu
 100 g pasírovaných rajčat
 2 lžičky rajčatového protlaku
Na špenátový salát s grilovanou paprikou
 1 červená paprika (ideálně velká kapie)
 2 hrsti baby špenátu
 8–10 cherry rajčat
Na dresink
 1 lžíce balzamikového octa
Česnekovo-pažitkový dip
 3 lžíce zakysané smetany
 1 menší stroužek česneku
 ½ lžíce najemno pokrájené pažitky

Postup

1

Krůtí maso nakrájejte na špalíčky a dejte stranou do mísy.

2

Cuketu nakrájejte na slabá půl nebo čtvrtkolečka – podle velikosti cukety. Lehce zakápněte olivovým olejem, osolte a promíchejte.

3

Pasírovaná rajčata důkladně prošlehejte (můžete promixovat mixérem) s protlakem, olejem, bylinkami, česnekem a špetkou soli. Směs nalijte na maso a promíchejte.

4

Maso střídavě s cuketou napichujte na jehly.

5

Papriku nakrájejte na asi centimetr silné pruhy a promíchejte s troškou olivového oleje a špetkou soli.

6

Na rozpáleném grilu opečte špízy a vedle nich papriku. Pečení bude trvat cca 10 minut.

7

Mezitím, než se vše ugriluje, překrájejte cherry rajčata napůl a prošlehejte ingredience na dresink na salát. Také si stačíte umíchat dip – zakysanou smetanu promíchejte s prolisovaným česnekem, nakrájenou pažitkou a podle chuti dosolte.

8

Špízy naservírujte na talíře. Špenát promíchejte s grilovanou paprikou, rajčaty a dresinkem a rozdělte na talíř. Dip přendejte do mističky a podávejte s masem a salátem.

Krůtí špízy s cuketou na grilu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Martina Lancingerová

Martina Lancingerová

Miluji přírodu a miluji vaření. A přesně to se snažím otisknout do svých receptů, kde vyzdvihuji úctu k bohatství přírody, lásku k jídlu a ke zdraví. Věřím, že když jdeme ruku v ruce s přirozeností a stavíme jídelníček na "čistých", tedy přirozených potravinách, děláme tím svému tělu obrovskou službu. Recepty, které vařím, jsou jednoduché a většinou rychlé, protože rychlou úpravou nezničíme cenné látky v potravinách a navíc nám zbývá čas i na jiné aktivity.

Nenechte si ujít