Játrová domácí paštika vhodná i při dietě

I játrová paštika se dá připravit zdravě a bez zbytečných aditiv. Navíc rychle, snadno a jen s pár surovinami. Vychutnejte si s námi domácí játrovou paštiku ze zdravých dobrot, která se přímo rozplývá na jazyku.

Množství2 porce

Ingredience

 300 g kuřecích jater
 ½ cibule
 1 stroužek česneku
 snítka tymiánu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Kuřecí játra opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte z nich přebytečné blanky a pokrájejte je na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte.

3

Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a zapněte plotýnku na nejvyšší stupeň.

4

Přidejte pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a snítku tymiánu.

5

Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte na pánev i kuřecí játra a opékejte, dokud nezhnědnou. Játra musí být dostatečně tepelně upravená, ale zároveň by měla být ve středu lehce růžová.

6

V této chvíli podlijte játra sójovou smetanou a nechte chvíli dusit.

7

Až se část smetany odpaří, můžete sporák vypnout, vyndat tymián a směs nalít do kuchyňského robotu nebo mixéru.

8

Přidejte sůl a barevný pepř.

9

Rozmixujte do hladka.

10

Do paštiky nakonec přidejte sušené brusinky, zamíchejte a směs rozdělte do malých mističek.

11

Nechte v lednici ztuhnout.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 300 g kuřecích jater
 ½ cibule
 1 stroužek česneku
 snítka tymiánu

Postup

1

Kuřecí játra opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte z nich přebytečné blanky a pokrájejte je na menší kousky.

2

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte.

3

Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a zapněte plotýnku na nejvyšší stupeň.

4

Přidejte pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a snítku tymiánu.

5

Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte na pánev i kuřecí játra a opékejte, dokud nezhnědnou. Játra musí být dostatečně tepelně upravená, ale zároveň by měla být ve středu lehce růžová.

6

V této chvíli podlijte játra sójovou smetanou a nechte chvíli dusit.

7

Až se část smetany odpaří, můžete sporák vypnout, vyndat tymián a směs nalít do kuchyňského robotu nebo mixéru.

8

Přidejte sůl a barevný pepř.

9

Rozmixujte do hladka.

10

Do paštiky nakonec přidejte sušené brusinky, zamíchejte a směs rozdělte do malých mističek.

11

Nechte v lednici ztuhnout.

Játrová domácí paštika vhodná i při dietě
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít