Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami

Máte chuť na dobré, rychlé a zároveň zdravé jídlo? Vyzkoušejte jáhly. Jsou lehce stravitelné, plné zdraví prospěšných látek a velmi snadné na přípravu.

Množství2 porce

Ingredience

 2 hrnky vody
 cuketa
 lilek
 mrkev
 cherry rajčátka
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě po celý rok

  • 4 roční období, 32 hlavních ingrediencí
  • 160 zdravých a chutných receptů
  • 400 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Ze surovin, co máte doma
  • Uvařeno do 30 minut
  • Sezónní vaření šetří vaši peněženku
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.

2

Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.

3

Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.

4

Stáhneme z plotny a scedíme.

5

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.

6

Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.

7

Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

8

Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

9

Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 hrnky vody
 cuketa
 lilek
 mrkev
 cherry rajčátka

Postup

1

Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.

2

Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.

3

Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.

4

Stáhneme z plotny a scedíme.

5

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.

6

Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.

7

Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

8

Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

9

Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.

Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít