Bezhladoveni.cz

Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami

Máte chuť na dobré, rychlé a zároveň zdravé jídlo? Vyzkoušejte jáhly. Jsou lehce stravitelné, plné zdraví prospěšných látek a velmi snadné na přípravu.

Množství2 porce

Ingredience

 2 hrnky vody
 cuketa
 lilek
 mrkev
 cherry rajčátka
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.

2

Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.

3

Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.

4

Stáhneme z plotny a scedíme.

5

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.

6

Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.

7

Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

8

Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

9

Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 2 hrnky vody
 cuketa
 lilek
 mrkev
 cherry rajčátka

Postup

1

Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.

2

Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.

3

Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.

4

Stáhneme z plotny a scedíme.

5

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.

6

Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.

7

Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.

8

Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.

9

Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.

Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama