Ořechovo-rozinkové jáhlové koule

Chcete si pochutnat na něčem sladkém a zároveň zdravém? Vyzkoušejte jáhlové koule plné rozinek a lískových oříšků. Skvělá vitaminová i energetická vzpruha do zimních dnů!

Množství

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě do 30 minut

  • 70 receptů s přípravou do 30 minut
  • Recepty vhodné k ohřátí i druhý den v práci
  • Extra kapitola s recepty do mrazáku
  • Hlavní jídla s minimem zašpiněného nádobí
  • Originální tipy, jak v kuchyni ušetřit čas
  • Efektivní krabičkování z 15 ingrediencí
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Ořechovo-rozinkové jáhlové koule
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít