Ořechovo-rozinkové jáhlové koule

Chcete si pochutnat na něčem sladkém a zároveň zdravém? Vyzkoušejte jáhlové koule plné rozinek a lískových oříšků. Skvělá vitaminová i energetická vzpruha do zimních dnů!

Množství

Ingredience

HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Ořechovo-rozinkové jáhlové koule
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít