Ořechovo-rozinkové jáhlové koule

Chcete si pochutnat na něčem sladkém a zároveň zdravém? Vyzkoušejte jáhlové koule plné rozinek a lískových oříšků. Skvělá vitaminová i energetická vzpruha do zimních dnů!

Množství

Ingredience

reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Postup

1

Jáhly propereme v horké vodě, abychom je zbavili nečistot a hořkosti.

2

Proprané jáhly nasypeme do hrnce a zalijeme mlékem.

3

Vaříme na mírném ohni přibližně 20 minut.

4

Ke konci musíme pravidelně míchat, aby se jáhly nepřichytily ke dnu.

5

Jakmile jsou jáhly měkké, odstavíme je z plotny.

6

Přidáme rýžový sirup, rozinky a přibližně 1/3 lískových ořechů.

7

Směs pořádně zamícháme a necháme vychladnout.

8

Z vychladlé hmoty tvarujeme koule a obalujeme je v mletých lískových ořechách.

Ořechovo-rozinkové jáhlové koule
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít