Bezhladoveni.cz

Jáhlová kaše na sladko s kokosem

Vůbec nejoblíbenější snídaňovou kaší je bezesporu ta ovesná. Ale je to škoda, protože zrovna třeba jáhlová kaše je vynikající, bezlepková a plná vitamínů, vlákniny a minerálů. Zkuste ji!

Množství2 porce

Ingredience

HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

2

Kokosové chipsy promícháme s mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí a špetkou soli.

3

Zakapeme roztopeným kokosovým olejem, opět důkladně promícháme a dáme péct zhruba na 10–15 minut.

4

Jáhly v suchém stavu rozmixujeme ve výkonném mixéru na moučku. Tento krok můžeme vynechat, ale získáme tak mnohem jemnější a lahodnější kaši.

5

Kokosové mléko s vodou nalijeme do rendlíku, přidáme kokosový olej, vanilkový extrakt, javorový sirup a přivedeme k varu.

6

Přisypeme jáhly a za neustálého míchání vaříme zhruba 15 minut.

7

Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.

8

Kaši odstavíme z plotny, rozdělíme do misek, ozdobíme karamelizovaným kokosem, zakápneme javorovým sirupem a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravy, Stravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup

1

Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

2

Kokosové chipsy promícháme s mandlemi, kokosovým cukrem, skořicí a špetkou soli.

3

Zakapeme roztopeným kokosovým olejem, opět důkladně promícháme a dáme péct zhruba na 10–15 minut.

4

Jáhly v suchém stavu rozmixujeme ve výkonném mixéru na moučku. Tento krok můžeme vynechat, ale získáme tak mnohem jemnější a lahodnější kaši.

5

Kokosové mléko s vodou nalijeme do rendlíku, přidáme kokosový olej, vanilkový extrakt, javorový sirup a přivedeme k varu.

6

Přisypeme jáhly a za neustálého míchání vaříme zhruba 15 minut.

7

Pokud je kaše příliš hustá, přilijeme ještě trochu mléka.

8

Kaši odstavíme z plotny, rozdělíme do misek, ozdobíme karamelizovaným kokosem, zakápneme javorovým sirupem a ihned podáváme.

Jáhlová kaše na sladko s kokosem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama