Italské houbové rizoto

Kdo ochutnal italské risotto, k českému se už nevrací. Je to zkrátka něco jiného. Nejzajímavější na celém risottu je, že stačí opravdu pár ingrediencí a vykouzlíte takovou dobrotu…

Množství4 porce

Ingredience

 1 hrnek mražených nebo čerstvých hříbků
 200 ml suchého bílého vína
 1 l zeleninového vývaru
 1 lžíce másla
 1 šalotka
 parmazán dle chuti
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Předem si připravíme zeleninový vývar.

2

Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.

3

Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.

4

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.

5

Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.

6

Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.

7

Ještě párkrát podlijeme vývarem.

8

Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.

9

Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.

10

Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 hrnek mražených nebo čerstvých hříbků
 200 ml suchého bílého vína
 1 l zeleninového vývaru
 1 lžíce másla
 1 šalotka
 parmazán dle chuti

Postup

1

Předem si připravíme zeleninový vývar.

2

Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.

3

Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.

4

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.

5

Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.

6

Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.

7

Ještě párkrát podlijeme vývarem.

8

Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.

9

Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.

10

Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.

Italské houbové rizoto
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít