Bezhladoveni.cz

Italské houbové rizoto

Kdo ochutnal italské risotto, k českému se už nevrací. Je to zkrátka něco jiného. Nejzajímavější na celém risottu je, že stačí opravdu pár ingrediencí a vykouzlíte takovou dobrotu…

Množství4 porce

Ingredience

 1 hrnek mražených nebo čerstvých hříbků
 200 ml suchého bílého vína
 1 l zeleninového vývaru
 1 lžíce másla
 1 šalotka
 parmazán dle chuti
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Předem si připravíme zeleninový vývar.

2

Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.

3

Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.

4

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.

5

Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.

6

Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.

7

Ještě párkrát podlijeme vývarem.

8

Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.

9

Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.

10

Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 hrnek mražených nebo čerstvých hříbků
 200 ml suchého bílého vína
 1 l zeleninového vývaru
 1 lžíce másla
 1 šalotka
 parmazán dle chuti

Postup

1

Předem si připravíme zeleninový vývar.

2

Šalotku nakrájíme na malé kousky. Na lžíci olivového oleje a másla krátce zpěníme, ne dozlatova.

3

Přisypeme rýži a dobře promícháme, aby se obalila tukem a šalotkou. Podlijeme vínem a necháme odpařit.

4

Následně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby se rýže nepřismahla.

5

Mezitím si na pánvi, trošce másla či olivového oleje zpěníme hříbky.

6

Zhruba po 20 minutách, kdy risotto podléváme vývarem, přidáme osmahlé hříbky.

7

Ještě párkrát podlijeme vývarem.

8

Dochutíme solí, pepřem, parmazánem, zjemníme plátkem másla a odstavíme z plotny.

9

Necháme pár minut odpočinout, aby se chutě propojily.

10

Risotto rozdělíme na talíře a podáváme.

Italské houbové rizoto

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama