Indické cizrnové kari se zeleninou

Začátek roku bývá ve všech food časopisech, na webech a vlastně všude ve znamení Asie. Všechny ty pikantní, výrazné chutě nás krásně rozehřejí a po takovém dni na svahu, bruslích… přijdou vhod. A navíc podporují trávení!

Množství4 porce

Ingredience

 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 malý kousek čerstvého zázvoru
 1 lžička římského kmínu
 1 lžička mletého koriandru
 1 lžička kurkumy
 špetka chilli
 6 zralých rajčat
 200 g brokolice
 200 ml kokosového mléka
 1 plechovka bio cizrny
 citrónová šťáva
 sezamová semínka / kešu ořechy
 sůl
 pepř
 rýže k podávání

Postup

1

Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.

3

Vše krátce promícháme.

4

Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.

5

Dochutíme solí a pepřem.

6

Necháme probublávat zhruba 15 minut.

7

Mezitím si připravíme rýži.

8

Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.

9

Posypeme oříšky a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 lžíce olivového oleje
 1 cibule
 1 stroužek česneku
 malý kousek čerstvého zázvoru
 1 lžička římského kmínu
 1 lžička mletého koriandru
 1 lžička kurkumy
 špetka chilli
 6 zralých rajčat
 200 g brokolice
 200 ml kokosového mléka
 1 plechovka bio cizrny
 citrónová šťáva
 sezamová semínka / kešu ořechy
 sůl
 pepř
 rýže k podávání

Postup

1

Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.

3

Vše krátce promícháme.

4

Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.

5

Dochutíme solí a pepřem.

6

Necháme probublávat zhruba 15 minut.

7

Mezitím si připravíme rýži.

8

Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.

9

Posypeme oříšky a ihned podáváme.

Indické cizrnové kari se zeleninou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...