Bezhladoveni.cz

Indické cizrnové kari se zeleninou

Začátek roku bývá ve všech food časopisech, na webech a vlastně všude ve znamení Asie. Všechny ty pikantní, výrazné chutě nás krásně rozehřejí a po takovém dni na svahu, bruslích… přijdou vhod. A navíc podporují trávení!

Množství4 porce

Ingredience

 1 cibule
 1 stroužek česneku
 malý kousek čerstvého zázvoru
 6 zralých rajčat
 200 g brokolice
 citrónová šťáva
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.

3

Vše krátce promícháme.

4

Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.

5

Dochutíme solí a pepřem.

6

Necháme probublávat zhruba 15 minut.

7

Mezitím si připravíme rýži.

8

Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.

9

Posypeme oříšky a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 1 cibule
 1 stroužek česneku
 malý kousek čerstvého zázvoru
 6 zralých rajčat
 200 g brokolice
 citrónová šťáva

Postup

1

Na lžíci olivového oleje zlehka opečeme na malé kostičky nakrájenou cibuli.

2

Přidáme česnek, zázvor, římský kmín, koriandr, kurkumu a chilli.

3

Vše krátce promícháme.

4

Přidáme nakrájená rajčata, brokolici, kokosové mléko a cizrnu.

5

Dochutíme solí a pepřem.

6

Necháme probublávat zhruba 15 minut.

7

Mezitím si připravíme rýži.

8

Cizrnu na konec dochutíme citrónovou šťávou.

9

Posypeme oříšky a ihned podáváme.

Indické cizrnové kari se zeleninou

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama