Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Venku se vše zelená. Poddejte se přírodě i na talíři. Tenhle jarní krém je doslova napěchovaný zeleninou a bylinkami. Nebojte se přidat, „co dům dá“. Výsledek bude vždycky skvělý!

Množství4 porce

Ingredience

 200 g zeleného hrášku
 50 g baby špenátu
 50 g kadeřávku
 1–1,5 l zeleninového vývaru
 velká brambora
 šalotka
 hrst pažitky
 muškátový oříšek
 lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy na ozdobu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ze spíže

  • 70 zdravých a jednoduchých receptů
  • Jídla z běžně dostupných surovin po celé ČR
  • Snadná příprava v jednom hrnci nebo plechu
  • Nápady na vaření z luštěnin a tradiční zeleniny
  • Tipy na vhodné skladování ve spíži i lednici
  • Seznam všech surovin pro snadné nákupy
  • Úsporné vaření – průměrná cena za porci je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.

6

Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.

7

Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.

8

Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.

9

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.

10

Před podáváním ještě prohřejeme.

11

Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g zeleného hrášku
 50 g baby špenátu
 50 g kadeřávku
 1–1,5 l zeleninového vývaru
 velká brambora
 šalotka
 hrst pažitky
 muškátový oříšek
 lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy na ozdobu

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.

6

Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.

7

Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.

8

Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.

9

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.

10

Před podáváním ještě prohřejeme.

11

Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.

Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít