Bezhladoveni.cz

Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Venku se vše zelená. Poddejte se přírodě i na talíři. Tenhle jarní krém je doslova napěchovaný zeleninou a bylinkami. Nebojte se přidat, „co dům dá“. Výsledek bude vždycky skvělý!

Množství4 porce

Ingredience

 200 g zeleného hrášku
 50 g baby špenátu
 50 g kadeřávku
 1–1,5 l zeleninového vývaru
 velká brambora
 šalotka
 hrst pažitky
 muškátový oříšek
 lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy na ozdobu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.

6

Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.

7

Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.

8

Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.

9

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.

10

Před podáváním ještě prohřejeme.

11

Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 200 g zeleného hrášku
 50 g baby špenátu
 50 g kadeřávku
 1–1,5 l zeleninového vývaru
 velká brambora
 šalotka
 hrst pažitky
 muškátový oříšek
 lístky špenátu, kadeřávku, výhonků, řeřichy na ozdobu

Postup

1

Uvaříme si zeleninový vývar.

2

Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.

3

Lehce osolíme a přidáme oloupanou a nakrájenou syrovou bramboru.

4

Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.

5

Bramboru uvaříme pod pokličkou doměkka.

6

Přidáme hrášek, špenát, kadeřávek, pažitku a vaříme ještě pár minut.

7

Poté mixujeme v pyré, opatrně vlijeme zbytek vývaru a dále mixujeme.

8

Množství vývaru záleží, jak moc jemnou polévku chceme.

9

Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a opět mixujeme.

10

Před podáváním ještě prohřejeme.

11

Zelený krém rozdělíme do misek, ozdobíme např. špenátem, kadeřávkem, výhonky, bylinkami a ihned podáváme.

Hrášková polévka s baby špenátem a kadeřávkem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama