Zapečené brambory s rýžovou smetanou

Klasické zapékané brambory s uzeným masem a tučnou smetanou nejsou nic pro vás? Vyzkoušejte vegetariánskou variantu s tofu a sýrem. Vydatné jídlo, po kterém vám nebude těžko.

Množství

Ingredience

 2 kg brambor
 200 g uzeného tofu
 1 cibule
 3 vejce
 150 g tvrdého sýra
reklama
popis

Kuchařka: Jak jíme zdravě v létě

  • 103 letních sezónních receptů z běžně dostupných surovin
  • Srozumitelné návody, jak si sestavit vyvážený talíř
  • Tipy a doporučení vytvořené spolu s odbornicí na výživu
  • Inspirace na zdravá jídla s kalorickou hodnotou 400–550 kcal
  • Recepty pro letní grilování i pesta z čerstvých bylinek
  • Zdravé variace domácích nanuků či sladkých snídaní
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Brambory uvařte ve vodě i se slupkou a nechte krátce vychladnout.

2

Zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.

4

Uzené tofu pokrájejte na plátky.

5

Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem.

6

Do mísy začněte vrstvit brambory s tofu.

7

Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte tymiánem.

8

Vrstvení zakončete bramborami a směs nakonec polijte rozkvedlanými vajíčky smíchanými s rýžovou smetanou, solí a špetkou tymiánu.

9

Zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte přibližně 20 minut zapékat.

10

Poté mísu vyndejte z trouby a vršek posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Takto nechte zapékat ještě dalších 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 kg brambor
 200 g uzeného tofu
 1 cibule
 3 vejce
 150 g tvrdého sýra

Postup

1

Brambory uvařte ve vodě i se slupkou a nechte krátce vychladnout.

2

Zchladlé brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.

3

Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlměsíčky.

4

Uzené tofu pokrájejte na plátky.

5

Zapékací mísu vymažte rostlinným olejem.

6

Do mísy začněte vrstvit brambory s tofu.

7

Každou vrstvu osolte, opepřete a posypte tymiánem.

8

Vrstvení zakončete bramborami a směs nakonec polijte rozkvedlanými vajíčky smíchanými s rýžovou smetanou, solí a špetkou tymiánu.

9

Zapékací mísu vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte přibližně 20 minut zapékat.

10

Poté mísu vyndejte z trouby a vršek posypte nastrouhaným tvrdým sýrem. Takto nechte zapékat ještě dalších 10 až 15 minut, dokud povrch nezezlátne.

Zapečené brambory s rýžovou smetanou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít