Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.

Množství2 porce

Ingredience

 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Dýňový guláš s fazolemi adzuki
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít