Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.

Množství2 porce

Ingredience

 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Dýňový guláš s fazolemi adzuki
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít