Bezhladoveni.cz

Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Podzim udeřil v plné síle a nezbývá nám, než se uchýlit k sytějším, hřejivým pokrmům. Ale ono to není vůbec špatné. Až se nabažíte klasiky, jako jsou dýňové polévky či rizota, vzpomeňte si na tento trochu netradiční guláš.

Množství2 porce

Ingredience

 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 velká fialová cibule
 2 stroužky česneku
 1 menší dýně Hokkaidó
 1 plechovka loupaných rajčat
 čerstvý tymián
 čerstvý rozmarýn

Postup

1

Fazolky adzuki přes noc namočíme.

2

Poté slijeme vodu, propláchneme, zalijeme čerstvou a vaříme doměkka, zhruba 45 minut.

3

Dýni omyjeme, přepůlíme, vydlabeme a nakrájíme na malé kostičky.

4

Na lžíci olivového oleje orestujeme oloupanou a na drobné kostičky nakrájenou cibuli.

5

Přidáme na minutu nakrájený stroužek česneku, ochutíme solí, promícháme a přidáme dýni.

6

Restujeme zhruba 5 minut, zalijeme plechovkou rajčat a necháme probublávat.

7

Zhruba po 15 minutách přidáme uvařené fazolky, dochutíme bylinkami, uzenou paprikou, solí, pepřem.

8

Vaříme zhruba ještě 15 minut.

9

V průběhu dochucujeme a podlíváme trochou vody, kdyby se nám tekutina příliš vypařila.

10

Podáváme s oblíbeným pečivem, polentovou kaší, těstovinami nebo rýží.

Dýňový guláš s fazolemi adzuki

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama