Dýňové placičky se šalvějí

Všechny ty květákové, cuketové, brokolicové a kdo ví, jaké ještě placičky jsou jakousi nostalgickou vzpomínkou na dětství, teda především prázdniny, kdy bývala bohatá úroda ze zahrádky.

Množství2 porce

Ingredience

 2 lžičky chia semínek
 3 lžíce vody
 450 g dýňového pyré
 2 lžičky tahini pasty
 ½ hrnku uvařeného bulguru
 ½ hrnku rýžové mouky
 sůl
 pepř
 šalvěj

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Chia semínka promícháme s vodou a necháme bobtnat

3

Bulgur důkladně propláchneme horkou vodou.

4

Vložíme do rendlíku, osolíme, přelijeme vodou, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a vaříme zhruba 15 minut.

5

Vypneme plamen a necháme dojít zhruba 5 minut.

6

V míse smícháme dýňové pyré s tahini pastou, bulgurem a mixujeme v hladké pyré.

7

Dochutíme solí, pepřem, šalvějí, promícháme, zasypeme moukou a zapracujeme.

8

Pomocí lžičky klademe na pečícím papírem vyložený plech a pečeme zhruba 20 minut, opatrně obrátíme a pečeme dalších 10 minut.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 lžičky chia semínek
 3 lžíce vody
 450 g dýňového pyré
 2 lžičky tahini pasty
 ½ hrnku uvařeného bulguru
 ½ hrnku rýžové mouky
 sůl
 pepř
 šalvěj

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

2

Chia semínka promícháme s vodou a necháme bobtnat

3

Bulgur důkladně propláchneme horkou vodou.

4

Vložíme do rendlíku, osolíme, přelijeme vodou, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, zmírníme plamen a vaříme zhruba 15 minut.

5

Vypneme plamen a necháme dojít zhruba 5 minut.

6

V míse smícháme dýňové pyré s tahini pastou, bulgurem a mixujeme v hladké pyré.

7

Dochutíme solí, pepřem, šalvějí, promícháme, zasypeme moukou a zapracujeme.

8

Pomocí lžičky klademe na pečícím papírem vyložený plech a pečeme zhruba 20 minut, opatrně obrátíme a pečeme dalších 10 minut.

Dýňové placičky se šalvějí
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...