Domácí celozrnné nudle do polévky

Máte rádi polévky, ale kupované nudle nejsou nic pro vás? Připravte si vlastní ze špaldové mouky, která je mnohem výživnější než klasická bílá. Na chuti nepoznáte rozdíl.

Množství

Ingredience

 1 vejce
 3 lžíce vody
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Mouku nasypte do mističky a uprostřed udělejte důlek.

2

Do důlku přidejte jedno vejce, sůl a vodu.

3

Pomocí nože nebo vidličky začněte směs pomalu míchat.

4

Těsto přendejte na pomoučněný vál a začněte rukama zpracovávat kompaktní těsto.

5

Hotové těsto vyválejte na co nejtenčí placku. Tu pak přendejte na čistou utěrku a nechte krátce oschnout. Stačí 5 minut z každé strany.

6

Těsto nakrájejte na cca 3 centimetry silné pruhy, naskládejte je na sebe a začněte krájet slabé nudličky.

7

Nudle můžete okamžitě použít k přípravě polévky. Jestliže si je ale chcete ponechat do zásoby, rozprostřete je na suchou utěrku, aby mohly pořádně proschnout a neslepily se. Suché nudle skladujte v uzavíratelné nádobě.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 1 vejce
 3 lžíce vody

Postup

1

Mouku nasypte do mističky a uprostřed udělejte důlek.

2

Do důlku přidejte jedno vejce, sůl a vodu.

3

Pomocí nože nebo vidličky začněte směs pomalu míchat.

4

Těsto přendejte na pomoučněný vál a začněte rukama zpracovávat kompaktní těsto.

5

Hotové těsto vyválejte na co nejtenčí placku. Tu pak přendejte na čistou utěrku a nechte krátce oschnout. Stačí 5 minut z každé strany.

6

Těsto nakrájejte na cca 3 centimetry silné pruhy, naskládejte je na sebe a začněte krájet slabé nudličky.

7

Nudle můžete okamžitě použít k přípravě polévky. Jestliže si je ale chcete ponechat do zásoby, rozprostřete je na suchou utěrku, aby mohly pořádně proschnout a neslepily se. Suché nudle skladujte v uzavíratelné nádobě.

Domácí celozrnné nudle do polévky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít