Bezhladoveni.cz

Domácí celozrnné nudle do polévky

Máte rádi polévky, ale kupované nudle nejsou nic pro vás? Připravte si vlastní ze špaldové mouky, která je mnohem výživnější než klasická bílá. Na chuti nepoznáte rozdíl.

Množství

Ingredience

 1 vejce
 3 lžíce vody
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Mouku nasypte do mističky a uprostřed udělejte důlek.

2

Do důlku přidejte jedno vejce, sůl a vodu.

3

Pomocí nože nebo vidličky začněte směs pomalu míchat.

4

Těsto přendejte na pomoučněný vál a začněte rukama zpracovávat kompaktní těsto.

5

Hotové těsto vyválejte na co nejtenčí placku. Tu pak přendejte na čistou utěrku a nechte krátce oschnout. Stačí 5 minut z každé strany.

6

Těsto nakrájejte na cca 3 centimetry silné pruhy, naskládejte je na sebe a začněte krájet slabé nudličky.

7

Nudle můžete okamžitě použít k přípravě polévky. Jestliže si je ale chcete ponechat do zásoby, rozprostřete je na suchou utěrku, aby mohly pořádně proschnout a neslepily se. Suché nudle skladujte v uzavíratelné nádobě.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Suroviny

 1 vejce
 3 lžíce vody

Postup

1

Mouku nasypte do mističky a uprostřed udělejte důlek.

2

Do důlku přidejte jedno vejce, sůl a vodu.

3

Pomocí nože nebo vidličky začněte směs pomalu míchat.

4

Těsto přendejte na pomoučněný vál a začněte rukama zpracovávat kompaktní těsto.

5

Hotové těsto vyválejte na co nejtenčí placku. Tu pak přendejte na čistou utěrku a nechte krátce oschnout. Stačí 5 minut z každé strany.

6

Těsto nakrájejte na cca 3 centimetry silné pruhy, naskládejte je na sebe a začněte krájet slabé nudličky.

7

Nudle můžete okamžitě použít k přípravě polévky. Jestliže si je ale chcete ponechat do zásoby, rozprostřete je na suchou utěrku, aby mohly pořádně proschnout a neslepily se. Suché nudle skladujte v uzavíratelné nádobě.

Domácí celozrnné nudle do polévky

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Nenechte si ujít

reklama
reklama