Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které jsme předchozí měsíce tolik dřeli.

Množství1 porce

Ingredience

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Jak vám chutnalo?

Suroviny

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Domácí ovocná zmrzlina
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Nenechte si ujít