Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které jsme předchozí měsíce tolik dřeli.

Množství1 porce

Ingredience

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě s Fitrecepty 2

  • 120 receptů z běžně dostupných surovin
  • 256 stran tipů, jak jíst zdravě
  • Přípravu receptů zvládne i kuchař začátečník
  • S těmito kuchařkami si pochutnává už více než 200 000 rodin
  • Dozvíte se nutriční hodnotu pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Jak vám chutnalo?

Suroviny

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Domácí ovocná zmrzlina
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Nenechte si ujít