Bezhladoveni.cz

Domácí ovocná zmrzlina

Pokud nepatříte mezi zaryté odpůrce sladkého, jistě si léto také spojíte s jednou z nejoblíbenějších dobrot – zmrzlinou. Pro naši smůlu je ale zmrzlina jedním z největších zabijáků štíhlé linie, na které jsme předchozí měsíce tolik dřeli.

Množství1 porce

Ingredience

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 500 g ovoce dle vlastního výběru – skvěle se hodí například jahody a jiné lesní ovoce, banán, broskve nebo meruňky
 250 ml sladké smetany nebo mléka
 1 bílý jogurt
 šťáva z půlky citrónu

Postup

1

Nejprve vybrané ovoce rozkrájíme na malé kousky a dáme do nádoby, kterou poté přesuneme do mrazáku.

2

Ovoce asi po hodině až dvou vyndáme z mrazáku a lehce promícháme, aby se nám co nejméně slepovalo.

3

Poté je dobré nechat ovoce v mrazáku co nejdéle (klidně přes noc), tak abychom z něj posléze mohli umixovat ledovou tříšť.

4

Když máme ovoce dostatečně zmrznuté, přendáme ho do výkonného mixéru a postupně z něj mixujeme ledovou tříšť. Musíme dávat pozor, abychom mixér nerozbili, proto postupujme vždy velmi pomalu a opatrně.

5

Jakmile máme rozmixovanou ledovou tříšť, přidáme do ní bílý jogurt a mléko nebo smetanu a dochutíme cukrem s citrónovou šťávou dle potřeby.

6

Následně znovu směs mixujeme, dokud nám nevznikne hladká hmota.

7

Teď už je naše zmrzlina hotová, stačí ji dát jen na další chvíli zamrazit a po hodině až dvou už si můžeme pochutnávat na skvělé domácí zmrzlině!

Domácí ovocná zmrzlina

Nenechte si ujít

reklama
reklama