Čína z tofu se zeleninou a rýží

Všemožné směsi snad nejvíc oceníte ve formě krabiček jako oběd do práce či na cesty. To je vzhledem k začátku nového školního roku velmi aktuální téma. Je fajn připravit si „číny“ více, a pak ji jen během týdne doplňovat přílohou – rýží, těstovinami. A pokud vám zbude ještě troška navíc, bude chutnat i k zeleninovému salátu.

Množství2 porce

Ingredience

 200 g tofu natural
 šťáva z ½ limety
 1 lžíce tapiokového škrobu
 1 stroužek česneku
 1 cm čerstvého zázvoru
 1 červená paprika
 1 svazek jarní cibulky
 čerstvá bazalka
 100 g rýže natural
HeurekaDisclaimer

Sada 3 kuchařek s nejrychlejšími zdravými recepty


Chcete jíst zdravě, ale zároveň nechcete strávit hodiny vařením?

Tak přesně pro vás je sada kuchařek “Jíme zdravě a rychle”, ve které najdete ty nejrychlejší recepty ze surovin, které najdete v každém obchodě.

👨‍🍳👩🏻‍🍳 Zvládnete uvařit úplně každý recept levou zadní
⏱️ Vše budete mít snadno a rychle do 30 minut
😋 Zjistíte, že zdravé vaření může být jednoduché i velmi chutné
🍎🥦🥕 Nebudete trávit hodiny nákupy ingrediencí, vaříme z toho, co máte běžně doma

Postup

1

Tofu nakrájíme na menší kostky.

2

Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.

3

V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.

4

Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.

5

Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.

6

Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.

7

Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.

8

Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.

9

Podáváme posypané sezamovými semínky.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g tofu natural
 šťáva z ½ limety
 1 lžíce tapiokového škrobu
 1 stroužek česneku
 1 cm čerstvého zázvoru
 1 červená paprika
 1 svazek jarní cibulky
 čerstvá bazalka
 100 g rýže natural

Postup

1

Tofu nakrájíme na menší kostky.

2

Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.

3

V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.

4

Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.

5

Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.

6

Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.

7

Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.

8

Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.

9

Podáváme posypané sezamovými semínky.

Čína z tofu se zeleninou a rýží
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Zlepšete kvalitu života přátelům a rodině. Sdílejte s nimi článek. Děkujeme.

[mv_grow_share]
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít