Bezhladoveni.cz

Čína z tofu se zeleninou a rýží

Všemožné směsi snad nejvíc oceníte ve formě krabiček jako oběd do práce či na cesty. To je vzhledem k začátku nového školního roku velmi aktuální téma. Je fajn připravit si „číny“ více, a pak ji jen během týdne doplňovat přílohou – rýží, těstovinami. A pokud vám zbude ještě troška navíc, bude chutnat i k zeleninovému salátu.

Množství2 porce

Ingredience

 200 g tofu natural
 šťáva z ½ limety
 1 lžíce tapiokového škrobu
 1 stroužek česneku
 1 cm čerstvého zázvoru
 1 červená paprika
 1 svazek jarní cibulky
 čerstvá bazalka
 100 g rýže natural
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Tofu nakrájíme na menší kostky.

2

Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.

3

V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.

4

Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.

5

Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.

6

Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.

7

Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.

8

Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.

9

Podáváme posypané sezamovými semínky.

Typ jídlaZpůsob přípravy
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

 200 g tofu natural
 šťáva z ½ limety
 1 lžíce tapiokového škrobu
 1 stroužek česneku
 1 cm čerstvého zázvoru
 1 červená paprika
 1 svazek jarní cibulky
 čerstvá bazalka
 100 g rýže natural

Postup

1

Tofu nakrájíme na menší kostky.

2

Česnek a zázvor pokrájíme na plátky, zeleninu na větší kousky.

3

V míse prošleháme sójovou omáčku s limetou, škrobem a kokosovým cukrem.

4

Touto směsí přelijeme tofu a necháme alespoň 15 minut marinovat, klidně i přes noc.

5

Poté rozehřejeme olej v široké pánvi, přidáme nakrájený česnek a zázvor.

6

Minutu promícháme a vsypeme nakrájenou zeleninu.

7

Za občasného míchání restujeme zhruba 5 minut, přidáme tofu a restujeme dalších 5 minut.

8

Dochutíme solí, pepřem, bazalkou a odstavíme z plotny.

9

Podáváme posypané sezamovými semínky.

Čína z tofu se zeleninou a rýží
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům