Celerové hranolky s dipem

Na podzim a v zimě bývá výběr zeleniny chudší – zůstává hlavně ta kořenová. Ale nebojte: i z mála jdou vykouzlit zázraky. Celerové hranolky si zamilují i ti, kdo doteď tomuto afrodiziaku neholdovali.

Množství2 porce

Ingredience

Na hranolky
 1 celer
Na dip
 1 lžička sambal oelek
 šťáva z ½ citrónu
 ¼ hrnku vody
 1 stroužek česneku
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě ve městě i na venkově

  • 112 receptů z běžně dostupných surovin
  • Tipy na snídaně, které vás nabijí energií
  • Recepty na rychlé svačiny a další jídla s sebou
  • Obědy a večeře pro masožravce i milovníky zeleniny
  • Odlehčené recepty na českou klasiku – naslano i nasladko
  • Sladké i sladké pochoutky pro chvíle, kdy vás honí mlsná
  • Označení vegetariánských, veganských a bezlepkových pokrmů
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké špalíčky.

3

Přendáme jej do mikrotenového sáčku, dochutíme solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje.

4

Sáček důkladně zavážeme, protřepeme a rukama promneme, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem.

5

Pak už jen vysypeme na pečicím papírem vyložený plech.

6

Pečeme asi 30 minut. Občas promícháme.

7

Na dip jednoduše prošleháme tahini pastu se sambal oelek, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Dochutíme nasekanými rajčaty, česnekem a solí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na hranolky
 1 celer
Na dip
 1 lžička sambal oelek
 šťáva z ½ citrónu
 ¼ hrnku vody
 1 stroužek česneku

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké špalíčky.

3

Přendáme jej do mikrotenového sáčku, dochutíme solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje.

4

Sáček důkladně zavážeme, protřepeme a rukama promneme, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem.

5

Pak už jen vysypeme na pečicím papírem vyložený plech.

6

Pečeme asi 30 minut. Občas promícháme.

7

Na dip jednoduše prošleháme tahini pastu se sambal oelek, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Dochutíme nasekanými rajčaty, česnekem a solí.

Celerové hranolky s dipem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít