Bezhladoveni.cz

Celerové hranolky s dipem

Na podzim a v zimě bývá výběr zeleniny chudší – zůstává hlavně ta kořenová. Ale nebojte: i z mála jdou vykouzlit zázraky. Celerové hranolky si zamilují i ti, kdo doteď tomuto afrodiziaku neholdovali.

Množství2 porce

Ingredience

Na hranolky
 1 celer
Na dip
 1 lžička sambal oelek
 šťáva z ½ citrónu
 ¼ hrnku vody
 1 stroužek česneku
HeurekaDisclaimer
96% zákazníků doporučuje
15 561+ recenzí
Trvanlivé suroviny nejčastěji nakupujeme v internetovém obchodě Grizly.cz, s kterým spolupracujeme. Klikněte na název suroviny a dostanete se přímo do obchodu. Ke každé objednávce získáte dárek.

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké špalíčky.

3

Přendáme jej do mikrotenového sáčku, dochutíme solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje.

4

Sáček důkladně zavážeme, protřepeme a rukama promneme, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem.

5

Pak už jen vysypeme na pečicím papírem vyložený plech.

6

Pečeme asi 30 minut. Občas promícháme.

7

Na dip jednoduše prošleháme tahini pastu se sambal oelek, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Dochutíme nasekanými rajčaty, česnekem a solí.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Doporučujeme

FotoPopis
sladky-restart

Jak se zbavit závislosti na cukru? ...za 7 dní

Naučte se jak zdravě mlsat a nebýt závislí na cukru. Dvanáct praktických kroků a přesný plán, jak nad závislostí na cukru vyhrát.

konec únavy a špatné nálady - snadné hubnutí bez jo-jo efektu - dobrá imunita i regenerace - žádné chutě na sladké - zdravé mlsání bez výčitek

Suroviny

Na hranolky
 1 celer
Na dip
 1 lžička sambal oelek
 šťáva z ½ citrónu
 ¼ hrnku vody
 1 stroužek česneku

Postup

1

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

2

Celer ostrouháme a nakrájíme na tenké špalíčky.

3

Přendáme jej do mikrotenového sáčku, dochutíme solí, uzenou paprikou a kapkou olivového oleje.

4

Sáček důkladně zavážeme, protřepeme a rukama promneme, aby se každý kousek celeru obalil kořením a olejem.

5

Pak už jen vysypeme na pečicím papírem vyložený plech.

6

Pečeme asi 30 minut. Občas promícháme.

7

Na dip jednoduše prošleháme tahini pastu se sambal oelek, olivovým olejem, citrónovou šťávou a vodou. Dochutíme nasekanými rajčaty, česnekem a solí.

Celerové hranolky s dipem

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama
reklama