Batátová polévka s kokosovým mlékem

Zeleninové krémy kralují podzimní kuchyni. Ideálně pořádně husté pomalu jako kaše, které pořádně zahřejí i zasytí. Když je navíc doplníte nějakou zajímavou posypkou, s polévkou si bohatě vystačíte a nebudete už toužit po druhém chodu.

Množství4 porce

Ingredience

Na polévku
 1 lžička kokosového oleje
 1 malá cibule
 2 velké sladké brambory
 1 brambora
 2 sušená rajčata
 3 hrnky vody/zeleninového vývaru
 1 lžička rýžového octa
 1 hrnek kokosového mléka
 sůl
 pepř
Na batátové chipsy
 1 malá sladká brambora
 kokosový olej
 sůl
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Na lžíci kokosového oleje orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Přidáme oškrabané a nakrájené brambory.

3

Zalijeme vodou či vývarem, přidáme sušená rajčata, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 20 minut.

4

Mezitím si připravíme batátové chipsy. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

5

Sladkou bramboru omyjeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, pokapeme kokosovým olejem a dáme péct.

6

Pečeme zhruba 10 minut po každé straně do zlatova.

Typ jídlaZpůsob přípravy,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

Na polévku
 1 lžička kokosového oleje
 1 malá cibule
 2 velké sladké brambory
 1 brambora
 2 sušená rajčata
 3 hrnky vody/zeleninového vývaru
 1 lžička rýžového octa
 1 hrnek kokosového mléka
 sůl
 pepř
Na batátové chipsy
 1 malá sladká brambora
 kokosový olej
 sůl

Postup

1

Na lžíci kokosového oleje orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova.

2

Přidáme oškrabané a nakrájené brambory.

3

Zalijeme vodou či vývarem, přidáme sušená rajčata, přivedeme k varu, stáhneme plamen, přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 20 minut.

4

Mezitím si připravíme batátové chipsy. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

5

Sladkou bramboru omyjeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozprostřeme na plech, osolíme, pokapeme kokosovým olejem a dáme péct.

6

Pečeme zhruba 10 minut po každé straně do zlatova.

Notes

Batátová polévka s kokosovým mlékem
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...