BezHladovění.cz

RECEPT: Zdravá domácí nutella

Arašídová a jiná ořechová másla jsou tak úžasná, že vám nikdy jedna lžíce nepostačí. Mnohdy máte co dělat, abyste se neprobojovali na dno sklenice, je to tak? Budiž vám útěchou, že jde opravdu o zdravé tuky a nedáváte tak tělu nic „závadného“ – kupované nugety, nutelly a jiné pomazánky plné palmového tuku, cukrů, éček aj.

Proto určitě stojí za to věnovat trochu času vlastní výrobě, a třeba darovat malou skleničku nebo klidně i pořádnou sklenici někomu blízkému, koho máte rádi a na jehož zdraví vám skutečně záleží.

Jak si tedy připravit zdravou domácí nutellu?

Na 1 skleničku nutelly budete potřebovat:

PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Postup:

Pokud máte výkonný mixér, stačí rozmixovat všechny suroviny do krémové konzistence. Pro Ty z vás, kteří jste odkázáni na tyčový mixér, je lepší ořechy nejprve rozmělnit paličkou, aby se pak snadněji rozmixovaly do podoby moučky. Kvalita nutelly záleží na tom, jak moc výkonný mixér doma máte.

lískové ořechy

Na závěr přidáte kokosový olej, javorový sirup, kakaový prášek, vanilkový extrakt a špetku soli. Společně vše ještě jednou rozmixujete a přendáte do nějaké vhodné nádoby. Nutellu skladujte v lednici.

TIP: Takto připravenou pomazánku můžete jednoduše namazat na pečivo, případně ji doplnit banánem, či posypat konopnými semínky. Můžete do ní máčet nakrájené jablko nebo mrkev, dochutit jí ranní ovesnou kaši apod. Nejlépe však chutná jen tak na lžičku.

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...