BezHladovění.cz

RECEPT: Velikonoční smoothie plné zeleniny

Pochutnejte si na
pořádné porci zeleniny doplněné o lahodnou jablečnou šťávu. Připravte si
koktejl v barvě Velikonoc, bohatý na zdraví prospěšné látky. A že jich je!

Velikonoční zeleninové smoothie

Ingredience:

  • Šťáva z 1 svazku řapíkatého celeru
  • 1 salátová okurka
  • Šťáva ze 2 jablek a kousku zázvoru
  • Hrst kadeřávku
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte dohladka.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 5 minut

Přejeme dobrou chuť!

Proč jíst 5 porcí ovoce a zeleniny každý den?

Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje jíst aspoň 5 porcí čerstvé zeleniny či ovoce každý den.
Kampaň „5 a day
vychází ze studií, které ověřily, že konzumace 400 g ovoce a zeleniny denně snižuje
riziko:

  • Srdečně-cévních onemocnění včetně infarktu či
    mrtvice
  • Některých druhů rakoviny

Další důvody, proč jíst zeleninu a ovoce:

  • Dodávají cenné vitaminy a minerály od Céčka až po draslík.
  • Díky vláknině udržují
    zdravé trávení a chrání střevo před záněty a dalšími neduhy.
  • Nízkým obsahem kalorií bojují proti nadváze.

Je jen na vás, jestli jíte zeleninu a ovoce čerstvé, mražené, sušené mrazem, nebo
sterilované
. Střídejte různé druhy, ať získáte co nejširší spektrum živin.
Vyhněte se průmyslově přidaným cukrům a dalším dochucovadlům.

TIP: Ochutnejte také – ovocné
smoothie plné přírodních multivitaminů
.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend