BezHladovění.cz

RECEPT: Těstoviny s rajčaty a cizrnovou posypkou

Těstoviny představují ideální pokrm do krabičky. Veganských variant zase tolik není, a proto jsme pro vás jednu připravili.

reklama

Klasickou sýrovou omáčku nahradíme rozmixovanou cizrnou s lahůdkovým droždím a mandlemi. Tahle posypka je tak dobrá, že ji určitě využijete i do salátů a jiných pokrmů.

Těstoviny s marinovanými rajčaty a cizrnovou posypkou

Ingredience na cca 4 porce:

Marinovaná rajčátka

  • 250 g cherry rajčátek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 hrsti bazalky/baby špenátu
  • Sůl, pepř

Cizrnová posypka

  • ½ hrnku uvařené cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ¼ hrnku mandlových plátků
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • ½ lžičky citrónové kůry
  • Sůl, pepř

+

  • 200–300 g libovolných těstovin

Doporučujeme

FotoPopis
Restart jídelníček

Kuchařka s jídelníčkem na 21 dní, co nastartuje vaše hubnutí

Žádný stres z vymýšlení jídla na druhý den. Vaříte zdravě, jednoduše a přitom hubnete. Naservírovali jsme vám jednoduchý plán na 21 dní, se kterým nastartujete hubnutí, a nebude chtít přestat.

bez počítání kalorií - jídla hotová do 30 minut - neřešíte, co zítra jíst -  83 snadných receptů z dostupných surovin - nakupujete jen 1x týdně

Postup:

  1. Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.
  2. Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
  5. Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.
  6. Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.
  7. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  8. Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Cizrnová posypka vám v lednici vydrží určitě 2–3 dny. Jsme si ale jisti, že zmizí daleko dřív…

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Nenechte si ujít

reklama

Už jste ochutnali Zdravou jednohubku?

Každý všední den jeden tip pro lepší zdraví a snadnější hubnutí ve vaší emailové schránce.

Dejte si Zdravou jednohubku spolu s dalšími 4 562 čtenáři.

Varování: Po požití Zdravé jednohubky můžete být chytřejší a zdravější. Když vám přestane chutnat, můžete se kdykoli odhlásit.

reklama
Pošlete článek přátelům