BezHladovění.cz

RECEPT: Těstoviny s rajčaty a cizrnovou posypkou

Těstoviny představují ideální pokrm do krabičky. Veganských variant zase tolik není, a proto jsme pro vás jednu připravili.

Klasickou sýrovou omáčku nahradíme rozmixovanou cizrnou s lahůdkovým droždím a mandlemi. Tahle posypka je tak dobrá, že ji určitě využijete i do salátů a jiných pokrmů.

Těstoviny s marinovanými rajčaty a cizrnovou posypkou

Ingredience na cca 4 porce:

Marinovaná rajčátka

Cizrnová posypka

+

testoviny-s-rajcaty-a-cizrnovou-posypkou

Postup:

  1. Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.
  2. Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
  5. Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.
  6. Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.
  7. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  8. Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Cizrnová posypka vám v lednici vydrží určitě 2–3 dny. Jsme si ale jisti, že zmizí daleko dřív…

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...