reklama
970x90-2-modif-1517685944.gif
BezHladovění.cz

RECEPT: Těstoviny s rajčaty a cizrnovou posypkou

Těstoviny představují ideální pokrm do krabičky. Veganských variant zase tolik není, a proto jsme pro vás jednu připravili.

Klasickou sýrovou omáčku nahradíme rozmixovanou cizrnou s lahůdkovým droždím a mandlemi. Tahle posypka je tak dobrá, že ji určitě využijete i do salátů a jiných pokrmů.

Těstoviny s marinovanými rajčaty a cizrnovou posypkou

Ingredience na cca 4 porce:

Marinovaná rajčátka

Cizrnová posypka

+

testoviny-s-rajcaty-a-cizrnovou-posypkou

Postup:

  1. Přes noc namočíme cizrnu do vody. Doporučujeme vodu aspoň 1× vyměnit.
  2. Druhý den dáme cizrnu vařit. Nemusí být úplně doměkka. Bez tlakového hrnce to trvá cca 1 hodinu.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Cherry rajčátka omyjeme, přepůlíme, zakápneme olivovým olejem, dochutíme česnekem, natrhanou bazalkou/špenátem, solí, pepřem a důkladně promícháme. Odložíme stranou a necháme marinovat.
  5. Uvařenou cizrnu pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dáme krátce péct do předehřáté trouby asi na 15 minut.
  6. Necháme chvíli vychladnout a poté rozmixujeme na prášek spolu s mandlovými plátky, lahůdkovým droždím a citrónovou kůrou.
  7. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  8. Před podáváním těstoviny promícháme s rajčátky, rozdělíme na talíře a posypeme cizrnou. Ihned podáváme.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Voňavá kuchařka podle Grusovky – bez lepku, s minimem sacharidů a hlavně chutně

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Cizrnová posypka vám v lednici vydrží určitě 2–3 dny. Jsme si ale jisti, že zmizí daleko dřív…

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama