Jste milovníci jídel, která mají říz? Pak to v kuchyni rozpalte s naším novým receptem – poctivou omáčkou z domácí zeleniny, čočky a pikantního koření.
Pikantní zeleninová omáčka k těstovinám
Ingredience:
- 130 g celozrnných těstovin (v receptu použity těstoviny z celozrnné hnědé rýžové mouky)
- 1/2 menšího hrnku zelené čočky
- 1/2 bílé cibule
- 1 stroužek česneku
- 1/2 mrkve
- 1/2 kořenu petržele
- 1/2 plechovky drcených rajčat
- Kousek bulvového celeru
- 1/3 lžičky sušené papričky chipotle
- 1/3 lžičky mletého koriandru
- 1/3 lžičky skořice
- 1/3 lžičky mleté sladké papriky
- 1/3 lžičky chilli
- Hrst konopných semínek
- Lžíce lahůdkového droždí
Postup:
- Čočku přeberte a na hodinu namočte.
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Mrkev, celer i petržel oškrábejte a nakrájejte na malé kousky.
- Na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a kořením.
- Po chvilce k nim přihoďte kořenovou zeleninu spolu se slitou čočkou, vše podlijte rajčaty, dolijte vodou a duste pod pokličkou 30 minut, dokud čočka nezměkne.
- Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu.
- Část omáčky rozmixujte najemno, část ponechte s kousky zeleniny.
- Uvařené těstoviny přelijte omáčkou, posypte semínky a droždím a ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 1 hodina, 45 minut (hodinu trvá namáčení čočky)
TIP: Nejedou vám luštěniny? Nahraďte čočku mletým hovězím masem.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Ochutnejte také špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou.
reklama