BezHladovění.cz

RECEPT: Těstoviny s pikantní zeleninovou omáčkou

Jste milovníci jídel, která mají říz? Pak to v kuchyni rozpalte s naším novým receptem – poctivou omáčkou z domácí zeleniny, čočky a pikantního koření.

Pikantní zeleninová omáčka k těstovinám

Ingredience:

  • 130 g celozrnných těstovin (v receptu použity těstoviny z celozrnné hnědé rýžové mouky)
  • 1/2 menšího hrnku zelené čočky
  • 1/2 bílé cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 mrkve
  • 1/2 kořenu petržele
  • 1/2 plechovky drcených rajčat
  • Kousek bulvového celeru
  • 1/3 lžičky sušené papričky chipotle
  • 1/3 lžičky mletého koriandru
  • 1/3 lžičky skořice
  • 1/3 lžičky mleté sladké papriky
  • 1/3 lžičky chilli
  • Hrst konopných semínek
  • Lžíce lahůdkového droždí
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Čočku přeberte a na hodinu namočte.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Mrkev, celer i petržel oškrábejte a nakrájejte na malé kousky.
  4. Na trošce vody zpěňte cibuli s česnekem a kořením.
  5. Po chvilce k nim přihoďte kořenovou zeleninu spolu se slitou čočkou, vše podlijte rajčaty, dolijte vodou a duste pod pokličkou 30 minut, dokud čočka nezměkne.
  6. Mezitím si uvařte těstoviny dle návodu.
  7. Část omáčky rozmixujte najemno, část ponechte s kousky zeleniny.
  8. Uvařené těstoviny přelijte omáčkou, posypte semínky a droždím a ozdobte čerstvým koriandrem nebo petrželkou.

Počet porcí: 1

Doba přípravy: 1 hodina, 45 minut (hodinu trvá namáčení čočky)

PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Jak chutně a zdravě upravit luštěniny? 10 tipů z Instagramu

TIP: Nejedou vám luštěniny? Nahraďte čočku mletým hovězím masem.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Ochutnejte také špagety s krémovou česnekovo-bylinkovou omáčkou.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Andrea Hrečková

Mgr. Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.

Share via
Send this to a friend