Přemýšlíte, čím uctít hosty na nejrůznějších setkáních? Zkuste vyměnit klasické jednohubky a chlebíčky za lososový tataráček. I malé občerstvení povýší na skvělý chuťový zážitek!
Můžete namítnout, že spousta lidí má strach ze syrových ryb. Tatarák je ale výborný i z uzeného lososa, ne-li ještě lepší…
Obsah článku:
Tatarák z uzeného lososa
Ingredience:
- 100 g uzeného lososa
- 1 malá šalotka
- 1 lžíce čerstvého kopru
- Šťáva a kůra z ½ citrónu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička hrubozrnné hořčice
- Sůl
- Pepř
Postup:
- Uzeného lososa vyjmeme z obalu a pomocí ostrého nože krájíme či škrabeme na co nejmenší kousky.
- Šalotku oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky.
- Lososa vložíme do misky, smícháme jej se šalotkou, nasekaným koprem, hořčicí, citrónovou šťávou a kůrou.
- Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
- Důkladně promícháme.
- Případně ještě dochutíme a dáme chladit cca na 1 hodinu do lednice.
- Podáváme s oblíbeným pečivem.
- Zdobíme koprem a cibulkou nebo šalotkou.
- Hostům dáme k dispozici citrón na dochucení.
Počet porcí: 2
Další tipy pro zpestření lososového tataráku
- Můžete použít i čerstvého lososa. Maso ale musí být co nejčerstvější.
- Pro ještě zajímavější chuťový zážitek můžete použít místo hořčice kapary.
Přejeme dobrou chuť!
Tip! Vyzkoušejte i naše další rychlé recepty z lososa.
reklama