BezHladovění.cz

RECEPT: Tatarák z uzeného lososa s koprem a šalotkou

Přemýšlíte, čím uctít hosty na nejrůznějších setkáních? Zkuste vyměnit klasické jednohubky a chlebíčky za lososový tataráček. I malé občerstvení povýší na skvělý chuťový zážitek!

Můžete namítnout, že spousta lidí má strach ze syrových ryb. Tatarák je ale výborný i z uzeného lososa, ne-li ještě lepší…

Tatarák z uzeného lososa

Ingredience:

  • 100 g uzeného lososa
  • 1 malá šalotka
  • 1 lžíce čerstvého kopru
  • Šťáva a kůra z ½ citrónu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • Sůl
  • Pepř
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Uzeného lososa vyjmeme z obalu a pomocí ostrého nože krájíme či škrabeme na co nejmenší kousky.
  2. Šalotku oloupeme a nakrájíme na co nejmenší kostičky.
  3. Lososa vložíme do misky, smícháme jej se šalotkou, nasekaným koprem, hořčicí, citrónovou šťávou a kůrou.
  4. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Důkladně promícháme.
  6. Případně ještě dochutíme a dáme chladit cca na 1 hodinu do lednice.
  7. Podáváme s oblíbeným pečivem.
  8. Zdobíme koprem a cibulkou nebo šalotkou.
  9. Hostům dáme k dispozici citrón na dochucení.

Počet porcí: 2

Další tipy pro zpestření lososového tataráku

  • Můžete použít i čerstvého lososa. Maso ale musí být co nejčerstvější.
  • Pro ještě zajímavější chuťový zážitek můžete použít místo hořčice kapary.

Přejeme dobrou chuť!

Tip! Vyzkoušejte i naše další rychlé recepty z lososa.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend