Zvažujete odlehčení jídelníčku? Pak do něho nezapomeňte zařadit řepný tatarák. Nadupaný vitamíny, minerálními látkami a stopovými prvky zachutná i zarytým „masožroutům“.
Řepný tatarák pro odlehčení jídelníčku
Ingredience:
- 1 středně velká červená řepa
- 1/2 zralého avokáda
- 1 šalotka
- 1 lžíce extra panenského za studena lisovaného olivového oleje
- Pár kapek jablečného octa
- Pár snítek čerstvé petrželky
- Špetka himalájské soli
- Špetka pepře
Postup:
- Řepu uvařte doměkka.
- Uvařenou řepu nechte vychladnout, poté ji oloupejte.
- Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a na trošce vodě ji krátce zpěňte.
- Vychlazenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, šalotku a ostatní ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do Vámi požadované konzistence.
- Nakonec vše dochuťte dle potřeby a podávejte na salátovém listu s plátkem celozrnného pečiva.
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 1 hodina
TIP: K řepnému tataráku chuťově ladí zrající sýr.
Přejeme dobrou chuť!
reklama