BezHladovění.cz

RECEPT: Tatarák z červené řepy

Zvažujete odlehčení jídelníčku? Pak do něho nezapomeňte zařadit řepný tatarák. Nadupaný vitamíny, minerálními látkami a stopovými prvky zachutná i zarytým „masožroutům“.

Řepný tatarák pro odlehčení jídelníčku

Ingredience:

  • 1 středně velká červená řepa
  • 1/2 zralého avokáda
  • 1 šalotka
  • 1 lžíce extra panenského za studena lisovaného olivového oleje
  • Pár kapek jablečného octa
  • Pár snítek čerstvé petrželky
  • Špetka himalájské soli
  • Špetka pepře
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Řepu uvařte doměkka.
  2. Uvařenou řepu nechte vychladnout, poté ji oloupejte.
  3. Šalotku oloupejte, nakrájejte nadrobno a na trošce vodě ji krátce zpěňte.
  4. Vychlazenou řepu, avokádo zbavené slupky i pecky, šalotku a ostatní ingredience vložte do mixéru a rozmixujte do Vámi požadované konzistence.
  5. Nakonec vše dochuťte dle potřeby a podávejte na salátovém listu s plátkem celozrnného pečiva.

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 1 hodina

TIP: K řepnému tataráku chuťově ladí zrající sýr.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Redakce

Redakce

Každý den vám přinášíme novinky a zajímavosti ze světa zdravého životního stylu a hubnutí.

Share via
Send this to a friend