BezHladovění.cz

RECEPT: Špenátová polévka s uzeným lososem

Lehká polévka ze špenátu doplněná uzeným lososem je ideální k obědu i večeři. Díky snadné dostupnosti surovin si ji můžete vychutnat kdykoli v roce. V létě však bývá špenát přeci jen o něco šťavnatější.

Špenátová polévka s uzeným lososem

Ingredience:

  • 400 g listového špenátu (čerstvého nebo mraženého)
  • 2 brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • Mořská sůl
  • Pepř černý
  • Muškátový oříšek
  • 120 ml rostlinné smetany (my použili sójovou)
  • 60 g uzeného lososa
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


TIP: Máte radši polévku hustší? Přidejte více brambor.

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Do hrnce nalijte lžíci oleje a zpěňte cibulku.
  3. Po chvíli přidejte špenát a nechte asi 2 minuty opékat.
  4. Špenát zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte muškátový oříšek a na menší kousky pokrájené brambory.
  5. Po 5 minutách vaření přidejte prolisovaný česnek a nechte vařit dalších 10 minut.
  6. Jakmile se brambory uvaří, odstavte polévku z plotny a ponorným mixérem ji rozmixujte dohladka.
  7. Přilijte rostlinnou smetanu, znovu polévku postavte na plotnu a krátce ji ještě povařte.
  8. Před podáváním polévku ozdobte plátky uzeného lososa.

Počet porcí: 2

TIP: Podávejte s celozrnnou bagetkou nebo domácím chlebem ze 3 druhů mouky.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend