BezHladovění.cz

RECEPT: Špagetová dýně s paprikovou omáčkou

Špagetová dýně je u nás poněkud neznámá surovina, ale pevně doufáme, že se její sláva bude šířit dál a stane se mnohem dostupnější než nyní. Je totiž naprosto skvělá.

Můžete ji připravit jako každé jiné klasické špagety, ale s jednou výjimkou. Nemusíte mít sebemenší pocit provinění, jde přeci o zeleninu. Proto je ideální na večer, kdy ji můžete zaměnit za obligátní zeleninový salát…

Suroviny na špagety

Suroviny na omáčku

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Špagetovou dýni přepůlíme, zbavíme semínek, pokapeme olivovým olejem, osolíme a pečeme řezem dolů zhruba 30 minut do změknutí.
  3. Zároveň do trouby přidáme papriky.
  4. Vyndáme z trouby dýni, necháme chvíli zchladnout a pomocí vidličky táhlými pohyby dýni vydlabeme, až zbude pouze tenká slupka.
  5. Špagety můžeme dochutit solí, pepřem.
  6. Upečenou papriku dáme zapařit do sáčku, zbavíme slupky, jadýrek a rozmixujeme spolu s cibulí, česnekem, olivovým olejem, lahůdkovým droždím, solí a pepřem v hladkou omáčku.
  7. Špagety rozdělíme na talíře, přidáme omáčku a podáváme.

2348

Poznámky a tipy

  • Lahůdkové droždí jsou sušené vločky čerstvého droždí. Vyniká vysokým obsahem vitamínu B a pro svou sýrovou chuť bývá často vegany používán místo parmezánu. Zároveň obsahuje velké množství bílkovin 41 g/100 g s minimem tuku.
  • Se solí buďte opatrní, lahůdkové droždí je chuťově výrazné.
  • Recept vám vystačí na 2 porce. 
  • Dýňové špagety jsou spíše zeleninová příloha, která se hodí například k tofu nebo tempehu.
Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...