reklama
eshop-tycinky-red-berries-0419-cz-1557125591.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Rychlý celerový krém se sójovou smetanou

V mrazech nejlépe zahřeje horká polévka. Ideálně poctivý, hustý krém ze sezónní zeleniny. K zimě patří dýně, červená řepa, batáty, mrkev, brambory i tolik diskutovaný celer.

Spousta lidí jej nemusí. Ale to ještě nevyzkoušeli ty opravdu dobré recepty z celeru. Třeba samotný celerový krém bývá až příliš „celerový“, ale zjemněný bramborou a smetanou je vynikající… Zkuste sami!

Celerový krém se sójovou smetanou

Ingredience:

(cca 4 porce)

celerovy-krem

Postup:

  1. Celer i bramboru oloupeme a nakrájíme na menší kostičky.
  2. Na lžíci olivového oleje restujeme cibuli dozlatova.
  3. Přidáme celer, bramboru, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.
  4. Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.
  5. Zjemníme sójovou smetanou.
  6. Dochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí, pepřem.
  7. Zpracujeme v hladký krém pomocí ponorného mixéru.
  8. Na závěr ochutnáme a případně znovu dochutíme, prohřejeme a podáváme.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

TIP: Můžeme podávat například s celerovými hranolky.

Celerové hranolky

  • Stačí nakrájet celer na hranolky a krátce (cca 1–2 minuty) je spařit v horké vodě.
  • Pak rozprostřít na plech, zakápnout trochou oleje a dochutit třeba česnekem anebo mletou paprikou.
  • Pečeme zhruba 20 minut na 220 stupňů.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama