BezHladovění.cz

RECEPT: Rybízový koláč naruby

Na létě je nejlepší bohatá úroda ovoce. Valí se na nás z vlastní zahrádky, od sousedů, rodiny či známých. Byla by škoda toho nevyužít a nedopřát si šťavnaté ovocné buchty.

Výborné jsou třeba obrácené koláče. Skvěle chutnají s rybízem, kterému v červenci začíná sezóna!

Obrácený rybízový koláč

(1 koláčová forma)

Ingredience:

Rybízový koláč naruby

Postup:

  1. Rybíz omyjeme, obereme kuličky a v rendlíku krátce povaříme.
  2. Dochutíme ho javorovým sirupem a zrníčky z vanilkového lusku.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.
  5. V míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, mletým mákem a solí.
  6. V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s javorovým sirupem a sójovým jogurtem.
  7. Směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  8. Dortovou formu plníme rozvařeným rybízem, následně těstem a vše dáme péct zhruba na 50 minut.
  9. Koláč vytáhneme z trouby, necháme ho zhruba 10 minut vychladnout.
  10. Opatrně ho překlopíme na talíř.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...