BezHladovění.cz

RECEPT: Rybízový koláč naruby

Na létě je nejlepší bohatá úroda ovoce. Valí se na nás z vlastní zahrádky, od sousedů, rodiny či známých. Byla by škoda toho nevyužít a nedopřát si šťavnaté ovocné buchty.

Výborné jsou třeba obrácené koláče. Skvěle chutnají s rybízem, kterému v červenci začíná sezóna!

Obrácený rybízový koláč

(1 koláčová forma)

Ingredience:

  • 350 g červeného a bílého rybízu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžičky chia semínek + 9 lžiček vody
  • 200 g ovesné mouky
  • 75 g pohankové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 3 lžičky mletého máku
  • Špetka soli
  • 100 g kokosového oleje
  • 100 ml javorového sirupu
  • 150 ml sójového jogurtu
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Rybíz omyjeme, obereme kuličky a v rendlíku krátce povaříme.
  2. Dochutíme ho javorovým sirupem a zrníčky z vanilkového lusku.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.
  5. V míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, mletým mákem a solí.
  6. V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s javorovým sirupem a sójovým jogurtem.
  7. Směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  8. Dortovou formu plníme rozvařeným rybízem, následně těstem a vše dáme péct zhruba na 50 minut.
  9. Koláč vytáhneme z trouby, necháme ho zhruba 10 minut vychladnout.
  10. Opatrně ho překlopíme na talíř.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend