BezHladovění.cz

RECEPT: Rybízový koláč naruby

Na létě je nejlepší bohatá úroda ovoce. Valí se na nás z vlastní zahrádky, od sousedů, rodiny či známých. Byla by škoda toho nevyužít a nedopřát si šťavnaté ovocné buchty.

Výborné jsou třeba obrácené koláče. Skvěle chutnají s rybízem, kterému v červenci začíná sezóna!

Obrácený rybízový koláč

(1 koláčová forma)

Ingredience:

Rybízový koláč naruby

Postup:

  1. Rybíz omyjeme, obereme kuličky a v rendlíku krátce povaříme.
  2. Dochutíme ho javorovým sirupem a zrníčky z vanilkového lusku.
  3. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Chia semínka promícháme s vodou a odložíme stranou.
  5. V míse smícháme ovesnou mouku s pohankovou, práškem do pečiva, mletým mákem a solí.
  6. V menší misce prošleháme roztopený kokosový olej s javorovým sirupem a sójovým jogurtem.
  7. Směs vlijeme k sypké a zpracujeme v tekutější těsto.
  8. Dortovou formu plníme rozvařeným rybízem, následně těstem a vše dáme péct zhruba na 50 minut.
  9. Koláč vytáhneme z trouby, necháme ho zhruba 10 minut vychladnout.
  10. Opatrně ho překlopíme na talíř.

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...