reklama
eshop-zlevneni-proteinoveho-chleba-0519-cz-1558426415.jpg
BezHladovění.cz

RECEPT: Pravý houbový kuba z krup, česneku a bylinek

Staročeský kuba z hub patří k Vánocům stejně jako ryba nebo čočka. Na rozdíl od jiných tradičních jídel vám dietní režim rozhodně nenabourá. Naopak. Zkuste jej a příští Vánoce už si bez něj nedokážete představit!

Staročeský houbový kuba

Ingredience:

(cca 4 porce)

houbovy-kuba

Postup:

  1. Kroupy omyjeme a přes noc namočíme, aby se rychleji uvařily.
  2. To stejné uděláme i se sušenými houbami.
  3. Následující den troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  4. Kroupy propláchneme a uvaříme ve slané vodě doměkka zhruba 20 minut.
  5. Scedíme a necháme okapat.
  6. Na olivovém oleji restujeme dozlatova na drobné kostičky nakrájenou cibuli, kterou osolíme.
  7. Přidáme kmín, houby a krátce podusíme.
  8. Dochutíme česnekem, majoránkou, petrželkou, solí, pepřem.
  9. Ke směsi přimícháme uvařené kroupy, důkladně promícháme a přendáme do zapékací nádoby.
  10. Zapékáme zhruba 20 minut.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Zdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme. Kuba výborně chutná i 2. den – po uležení v lednici.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama