Potřebujete připravit rychlý oběd? S červenou čočkou není problém. Žádné dlouhé máčení, stačí 20 minut povařit a máte hotovo. Navíc nám přijde z luštěnin skoro nejchutnější. Posuďte sami!
Polévka z červené čočky
Ingredience cca na 4 porce:
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 cibule
- 1 hrnek červené čočky
- 8 menších rajčat
- 1 l vody/zeleninového vývaru
- Koriandr
- Římský kmín
- Sladká paprika
- Uzená paprika
- Skořice
- Sůl, pepř
Postup:
- Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Případně můžeme také oloupat, pokud nemáte rádi slupky v polévce.
- Na lžíci kokosového oleje orestujeme cibuli dozlatova.
- Přidáme čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.
- Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.
- Dochutíme koriandrem, římským kmínem, sladkou a uzenou paprikou, skořicí, solí a pepřem.
- Promícháme, odstavíme z plotny a pomocí mixéru rozmixujeme v hladký krém.
- Nakonec ještě naposledy dochutíme, prohřejeme a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Polévka skvěle chutná jen tak, nebo s domácím kváskovým chlebem.