BezHladovění.cz

RECEPT: Polévka z červené čočky s rajčátky

Potřebujete připravit rychlý oběd? S červenou čočkou není problém. Žádné dlouhé máčení, stačí 20 minut povařit a máte hotovo. Navíc nám přijde z luštěnin skoro nejchutnější. Posuďte sami!

Polévka z červené čočky

Ingredience:

  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 cibule
  • 1 hrnek červené čočky
  • 8 menších rajčat
  • 1 l vody/zeleninového vývaru
  • Koriandr
  • Římský kmín
  • Sladká paprika
  • Uzená paprika
  • Skořice
  • Sůl
  • Pepř
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Případně můžeme také oloupat, pokud nemáte rádi slupky v polévce.
  2. Na lžíci kokosového oleje orestujeme cibuli dozlatova.
  3. Přidáme čočku, rajčata, promícháme a zalijeme vodou či zeleninovým vývarem.
  4. Přiklopíme pokličkou a necháme probublávat zhruba 15–20 minut do změknutí.
  5. Dochutíme koriandrem, římským kmínem, sladkou a uzenou paprikou, skořicí, solí a pepřem.
  6. Promícháme, odstavíme z plotny a pomocí mixéru rozmixujeme v hladký krém.
  7. Nakonec ještě naposledy dochutíme, prohřejeme a podáváme.

Počet porcí: 4

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Polévka skvěle chutná jen tak, nebo s domácím kváskovým chlebem.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend