BezHladovění.cz

RECEPT: Pohankové karbanátky s chia semínky a jarní cibulkou

Pohanka vyniká tak úžasnými vlastnostmi, že by byla škoda na ni zanevřít. Stačí jen najít ty správné recepty. Možností je spousta – od nejrůznějších rizot, kaší až k sekané či karbanátkům. Zkuste je!

„Pseudoobilovina“ pohanka pomáhá hubnutí a celkově představuje cenný zdroj řady živin od kvalitních bílkovin přes komplexní sacharidy až po vlákninu. Dodává i řadu vitamínů (B, C, E) a minerálů (hořčík, fosfor, draslík, vápník…).

Pohankové karbanátky

Ingredience:

  • 1/2 hrnku pohanky typu kroupy
  • 1 lžička chia semínek + 3 lžičky vody
  • 2 jarní cibulky
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • Hrst čerstvé petržele
  • 4 lžíce hrachové mouky, nebo více dle potřeby
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín

K podávání

  • Listové saláty, mungo klíčky atd.
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Pohanku propláchneme, zalijeme jeden a půl násobkem vody.
  3. Přivedeme k varu, vaříme zhruba 3 minuty a necháme dojít.
  4. Chia semínka zalijeme vodou a odložíme stranou.
  5. Mezitím si oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme.
  6. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
  7. Přidáme nasekanou petržel, sůl, pepř, kmín, uvařenou pohanku, chia semínka, hrachovou mouku a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  8. Případně přidáme další mouku, aby hmota hezky držela pospolu.
  9. Rukama tvarujeme karbanátky.
  10. Poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečeme 20 minut.

Počet porcí: 2

TIP: Podáváme s novými bramborami, nebo směsí listových salátků s klíčky (například mungo).

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend