BezHladovění.cz

RECEPT: Pohankové karbanátky s chia semínky a jarní cibulkou

Pohanka vyniká tak úžasnými vlastnostmi, že by byla škoda na ni zanevřít. Stačí jen najít ty správné recepty. Možností je spousta – od nejrůznějších rizot, kaší až k sekané či karbanátkům. Zkuste je!

„Pseudoobilovina“ pohanka pomáhá hubnutí a celkově představuje cenný zdroj řady živin od kvalitních bílkovin přes komplexní sacharidy až po vlákninu. Dodává i řadu vitamínů (B, C, E) a minerálů (hořčík, fosfor, draslík, vápník…).

Pohankové karbanátky

Ingredience na 2 porce (6 – 8 kousků):

K podávání

  • Listové saláty, mungo klíčky atd.

pohankové karbanátky

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Pohanku propláchneme, zalijeme jeden a půl násobkem vody.
  3. Přivedeme k varu, vaříme zhruba 3 minuty a necháme dojít.
  4. Chia semínka zalijeme vodou a odložíme stranou.
  5. Mezitím si oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme.
  6. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
  7. Přidáme nasekanou petržel, sůl, pepř, kmín, uvařenou pohanku, chia semínka, hrachovou mouku a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  8. Případně přidáme další mouku, aby hmota hezky držela pospolu.
  9. Rukama tvarujeme karbanátky.
  10. Poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečeme 20 minut.

TIP: Podáváme s novými bramborami, nebo směsí listových salátků s klíčky (například mungo).

Přejeme dobrou chuť!

RECEPT: Pohankové karbanátky s chia semínky a jarní cibulkou
5 (100%) 1 hlasů

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...