BezHladovění.cz

RECEPT: Pohankové karbanátky s chia semínky a jarní cibulkou

Pohanka vyniká tak úžasnými vlastnostmi, že by byla škoda na ni zanevřít. Stačí jen najít ty správné recepty. Možností je spousta – od nejrůznějších rizot, kaší až k sekané či karbanátkům. Zkuste je!

„Pseudoobilovina“ pohanka pomáhá hubnutí a celkově představuje cenný zdroj řady živin od kvalitních bílkovin přes komplexní sacharidy až po vlákninu. Dodává i řadu vitamínů (B, C, E) a minerálů (hořčík, fosfor, draslík, vápník…).

Pohankové karbanátky

Ingredience na 2 porce (6 – 8 kousků):

K podávání

  • Listové saláty, mungo klíčky atd.

pohankové karbanátky

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Pohanku propláchneme, zalijeme jeden a půl násobkem vody.
  3. Přivedeme k varu, vaříme zhruba 3 minuty a necháme dojít.
  4. Chia semínka zalijeme vodou a odložíme stranou.
  5. Mezitím si oloupeme mrkev a najemno ji nastrouháme.
  6. Jarní cibulku nakrájíme na drobná kolečka.
  7. Přidáme nasekanou petržel, sůl, pepř, kmín, uvařenou pohanku, chia semínka, hrachovou mouku a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  8. Případně přidáme další mouku, aby hmota hezky držela pospolu.
  9. Rukama tvarujeme karbanátky.
  10. Poklademe na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Pečeme 20 minut.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

TIP: Podáváme s novými bramborami, nebo směsí listových salátků s klíčky (například mungo).

Přejeme dobrou chuť!

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama