reklama
970x90-2-modif-1517685944.gif
BezHladovění.cz

RECEPT: Pohanková kaše s pečenou hruškou a javorovým sirupem

Zamilovali jste si sladké kaše, a hledáte inspiraci na nové recepty? Jeden tu pro vás máme. Bezlepková pohanková kaše z ořechového mléka rozhodně stojí za malý hřích.

Pohanková kaše s kořeněnou hruškou

Ingredience cca na 2 porce:

Kořeněné hrušky

Pohanková kaše

Na dokončení

Postup:

  1. Pohanku přes noc namočíme, aby šlo vaření rychleji. Den předem si můžeme upéct i hrušky.
  2. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  3. Hrušky zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na čtvrtiny.
  4. Rozložíme do pekáče a pokapeme směsí melasy, javorového sirupu a citrónové šťávy.
  5. Pečeme zhruba 20 minut.
  6. Z namočené pohanky slijeme vodu, přendáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, dochutíme solí, vanilkovým práškem, skořicí a javorovým sirupem.
  7. Pomalu vaříme a mícháme, dokud kaše nezhoustne.
  8. Případně můžeme přidat ještě trochu mléka. Záleží, jakou máte rádi konzistenci.
  9. Odstavíme z plotny.
  10. Rozdělíme do misek, doplníme hruškami, posypeme lískovými ořechy, kakaovými boby, pokapeme melasou a ihned podáváme.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Dobrou chuť!

TIP: Zkuste také jáhlovou kaši s karamelizovaným kokosem.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama