RECEPT: Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Hlíva ústřičná je známá jako až zázračná surovina, proto bychom ji měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Zkuste tento pohankový recept z hlívy – lehký, rychlý a přitom chuťově báječný.

Tento recept z úžasné hlívy ústřičné spadá do populární kategorie „krabičkové do práce“. Je hned připravený, snadno přenositelný a chutný i další den…

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Ingredience:

  • 250 g hlívy ústřičné
  • 1 hrnek pohanky (typu kroupy)
  • 1 hrnek baby špenátu
  • 1 hrnek zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Parmazán

Postup:

  1. Pohanku spaříme horkou vodou.
  2. Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.
  3. Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.
  4. Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.
  6. Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.
  7. Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.
  8. Špenát necháme lehce zavadnout.
  9. Celou směs odstavíme z plotny.
  10. Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmazán, promícháme a ihned podáváme.

Počet porcí: 2

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte další 3 recepty z hlívy ústřičné – skvělý guláš, jemné rizoto nebo hřejivou polévku.

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...