Hlíva ústřičná je známá jako až zázračná surovina, proto bychom ji měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Zkuste tento pohankový recept z hlívy – lehký, rychlý a přitom chuťově báječný.
Tento recept z úžasné hlívy ústřičné spadá do populární kategorie „krabičkové do práce“. Je hned připravený, snadno přenositelný a chutný i další den…
Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem
Ingredience:
- 250 g hlívy ústřičné
- 1 hrnek pohanky (typu kroupy)
- 1 hrnek baby špenátu
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- Sůl
- Pepř
- Tymián
- Parmazán
Postup:
- Pohanku spaříme horkou vodou.
- Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.
- Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.
- Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.
- Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.
- Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.
- Špenát necháme lehce zavadnout.
- Celou směs odstavíme z plotny.
- Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmazán, promícháme a ihned podáváme.
Počet porcí: 2
Přejeme dobrou chuť!
TIP: Vyzkoušejte další 3 recepty z hlívy ústřičné – skvělý guláš, jemné rizoto nebo hřejivou polévku.