RECEPT: Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Hlíva ústřičná je známá jako až zázračná surovina, proto bychom ji měli zařazovat do jídelníčku co nejčastěji. Zkuste tento pohankový recept z hlívy – lehký, rychlý a přitom chuťově báječný.

Tento recept z úžasné hlívy ústřičné spadá do populární kategorie „krabičkové do práce“. Je hned připravený, snadno přenositelný a chutný i další den…

Pohanka s hlívou ústřičnou a špenátem

Ingredience na 2 porce:

pohanka s hlívou ústřičnou

Postup:

  1. Pohanku spaříme horkou vodou.
  2. Krátce ji orestujeme pro lepší výslednou chuť i konzistenci.
  3. Pohanku zlehka osolíme, zalijeme vývarem a vaříme zhruba 5 minut.
  4. Nyní stáhneme plamen a necháme 15 minut dojít pod pokličkou.
  5. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a zpěníme na něm cibuli.
  6. Přidáme nakrájenou hlívu, dochutíme tymiánem, solí, pepřem a restujeme.
  7. Poté přidáme uvařenou pohanku a omytý špenát.
  8. Špenát necháme lehce zavadnout.
  9. Celou směs odstavíme z plotny.
  10. Na závěr vmícháme najemno nastrouhaný parmazán, promícháme a ihned podáváme.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Vyzkoušejte další 3 recepty z hlívy ústřičné – skvělý guláš, jemné rizoto nebo hřejivou polévku.