Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou

Máte rádi houby, ale klasické recepty se vám už omrzely? Žampiony plněné mozzarellou a sušený rajčaty pro vás budou jistě vítanou změnou.

Množství1 porce

Ingredience

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 3 sušená rajčata
 ½ cibule
 sůl
 pepř
 bazalka
 kvalitní rostlinný olej
reklama
popis

Kuchařka: Jíme zdravě v pohybu s prof. Vítkem

  • 80 zdravých, jednoduchých a chutných receptů
  • Stvořeno pro všechny, kteří chtějí jíst zdravě(ji) a vyváženě(ji)
  • Teorie i praxe správných zásad sportovní výživy
  • Důležité a užitečné informace, které by měl znát každý sportovec i fanoušek zdravého životního stylu
  • Vytvořeno ve spolupráci s profesorem Liborem Vítkem, hepatologem a předním českým expertem na zdravou výživu
  • Průměrná cena porce je 25 Kč
  • Objednejte si kuchařku dnes, zadejte při objednávce kód "EHUB13" a získáte od nás navíc 13 % slevu
Zobrazit ukázku plnou skvělých receptů

Postup

1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 200 g větších žampionů
 1 balení mozzarelly
 3 sušená rajčata
 ½ cibule
 sůl
 pepř
 bazalka
 kvalitní rostlinný olej

Postup

1

Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3

Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.

4

Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

5

Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.

6

Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

7

Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku.

8

Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.

9

Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.

10

Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Notes

Plněné žampiony rajčaty a mozzarellou
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.