Máte rádi houby, ale klasické recepty se vám už omrzely? Žampiony plněné mozzarellou a sušený rajčaty pro vás budou jistě vítanou změnou.
Plněné žampiony se sušenými rajčaty a mozzarellou
Suroviny:
- 200 g větších žampionů
- 1 balení mozzarelly
- 3 ks sušených rajčat
- ½ cibule
- Sůl
- Pepř
- Bazalka
- Kvalitní rostlinný olej
Postup
- Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.
- Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.
- Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
- Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku. Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.
- Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.
- Pečeme 15–20 minut na 175 °C.
Počet porcí: 1
TIP: Podáváme ještě teplé s celozrnným pečivem, rýží nebo samostatně bez přílohy.
Přejeme dobrou chuť!
reklama