BezHladovění.cz

RECEPT: Plněné žampiony sušenými rajčaty a mozzarellou

Máte rádi houby, ale klasické recepty se vám už omrzely? Žampiony plněné mozzarellou a sušený rajčaty pro vás budou jistě vítanou změnou.

Plněné žampiony se sušenými rajčaty a mozzarellou

Suroviny:

  • 200 g větších žampionů
  • 1 balení mozzarelly
  • 3 ks sušených rajčat
  • ½ cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Bazalka
  • Kvalitní rostlinný olej
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup

  1. Žampiony očistíme a oloupeme. Vnitřky vydlabeme a zbytek hub pokrájíme na drobné kousky.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Na malé kousky nakrájíme také sušená rajčata, mozzarellu a čerstvou bazalku.
  4. Na pánvi rozpálíme lžičku kvalitního rostlinného oleje. Po chvíli přidáme cibulku a necháme ji zesklovatět.
  5. Přidáme pokrájené houby, osolíme, opepříme a krátce podusíme.
  6. Ke konci přidáme také mozzarellu, sušená rajčata a bazalku. Pánev odstavíme z plotny a připravenou směsí plníme hlavičky žampionů.
  7. Plech vymažeme tenkou vrstvou olivového oleje a rozmístíme na něj naplněné žampiony.
  8. Pečeme 15–20 minut na 175 °C.

Počet porcí: 1

TIP: Podáváme ještě teplé s celozrnným pečivem, rýží nebo samostatně bez přílohy.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend