BezHladovění.cz

RECEPT: Pečené ratatouille s celozrnnými linguine

Zahrádky se plní voňavými rajčátky, paprikami, lilky… Přesně do tohoto období se skvěle hodí následující lehký recept na ratatouille s těstovinami, bylinkami a troškou jemného sýra.

Pečené ratatouille s celozrnnými linguine

Ingredience:

Pečená zelenina

  • 1 menší lilek
  • 1 menší cuketa
  • 300 g cherry rajčátek
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 menší fialová cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Cca 3 sušená rajčata
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Rozmarýn

Na dokončení

  • Cca 120 g těstovin, např. linguine
  • Parmazán na posypání
  • Čerstvé bylinky, např. oregano, bazalka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Zeleninu omyjeme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky.
  3. Lilek posolíme a odložíme stranou, abychom jej zbavili hořkosti.
  4. Olivový olej prošleháme s prolisovaným česnekem, nasekanými sušenými rajčaty, solí, pepřem, tymiánem a rozmarýnem.
  5. Směsí pokapeme zeleninu a důkladně promícháme.
  6. Rozložíme na plech a dáme péct zhruba na 15 minut.
  7. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  8. Promícháme je s pečenou zeleninou, posypeme parmazánem, bylinkami a ihned podáváme.

Počet porcí: 2

TIP: Hledáte další rychlé recepty s těstovinami? Vyzkoušejte celozrnné špagety s brokolicovou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend