Pikantní pečená směs ořechů se špetkou vanilky

Milujete oříšky? A co takhle s vůní skořice, vanilky a kardamomu dokřupava upečené v troubě? Skvěle doplní slavnostní tabuli, poslouží jako rychlý snack, nebo také obzvláštní jinak obyčejnou snídaňovou kaši.

Množství6 porce
Celkový čas15 minut

Ingredience

 2 hrsti vlašských ořechů
 2 hrsti pekanových ořechů
 2 hrsti kešu ořechů
 1 lžička mleté skořice
 1 lžička mletého kardamomu
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli
 1 lžička kokosového oleje

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Ořechy obalte ve směsi koření a oleje.

3

Obalené ořechy rozprostřete na pečicí papír, poté je pečte v troubě cca 5 až 10 minut dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby. Ořechy nespusťte z očí, ať se vám nespálí.

4

Upečené ořechy nechte vychladnout, vychlazené je přihoďte do jogurtu, na sladkou kaši, lívance apod.

Typ jídlaZpůsob přípravyStravovací styl, , , ,
Jak vám chutnalo?

Suroviny

 2 hrsti vlašských ořechů
 2 hrsti pekanových ořechů
 2 hrsti kešu ořechů
 1 lžička mleté skořice
 1 lžička mletého kardamomu
 špetka mleté vanilky
 špetka himalájské soli
 1 lžička kokosového oleje
Pikantní pečená směs ořechů se špetkou vanilky
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.