RECEPT: Pečená pikantní ořechová směs

Milujete oříšky? A co takhle s vůní skořice, vanilky a kardamomu dokřupava upečené v troubě? Skvěle doplní slavnostní tabuli, poslouží jako rychlý snack, nebo také obzvláštní jinak obyčejnou snídaňovou kaši.

Pečené ořechy v pikantním koření

Ingredience:

  • 2 hrsti vlašských ořechů
  • 2 hrsti pekanových ořechů
  • 2 hrsti kešu ořechů
  • Lžička mleté skořice
  • Lžička mletého kardamomu
  • Špetka mleté vanilky
  • Špetka himalájské soli
  • Lžička kokosového oleje

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Ořechy obalte ve směsi koření a oleje.
  3. Obalené ořechy rozprostřete na pečicí papír, poté je pečte v troubě cca 5 až 10 minut dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby. Ořechy nespusťte z očí, ať se vám nespálí.
  4. Upečené ořechy nechte vychladnout, vychlazené je přihoďte do jogurtu, na sladkou kaši, lívance apod.

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 15 minut

TIP: V dobře uzavíratelné nádobě vám vydrží i několik dní.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: V našich zeměpisných šířkách platí za nejprospěšnější vlašské ořechy. Vyzkoušejte další recepty z vlašáků 🙂

reklama
Popis

Udělejte první krok pro úspěšné hubnutí ještě dnes

Rezervujte si nezávaznou konzultaci s výživovým poradcem, na které získáte:

  • Diagnostiku těla na přístroji typu InBody / Tanita
  • Posouzení jídelníčku a tipy, jak ho upravit, aby šla vaše váha dolů
  • Doporučení, co dělat pro lepší zdravotní stav i kondici
  • Motivaci a návrh postupu pro úspěšné a trvalé hubnutí
  • Rezervujte si konzultaci dnes a získejte ihned 2 ukázkové jídelníčky na celý týden včetně receptů zdarma
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.

Andrea Hrečková

Andrea Hrečková

Nejsem kuchařka ani fotografka. Přesto vařím, peču a fotím s láskou a nadšením pro věc. Také věřím ve zdravotní benefity rostlinné stravy v její nejpřirozenější podobě. Mé recepty jsou čistě veganské, někdy raw i bezlepkové, vždy ale plné vitamínů, minerálů, zdravých tuků, komplexních sacharidů a plnohodnotných bílkovin.