Milujete oříšky? A co takhle s vůní skořice, vanilky a kardamomu dokřupava upečené v troubě? Skvěle doplní slavnostní tabuli, poslouží jako rychlý snack, nebo také obzvláštní jinak obyčejnou snídaňovou kaši.
Pečené ořechy v pikantním koření
Ingredience:
- 2 hrsti vlašských ořechů
- 2 hrsti pekanových ořechů
- 2 hrsti kešu ořechů
- Lžička mleté skořice
- Lžička mletého kardamomu
- Špetka mleté vanilky
- Špetka himalájské soli
- Lžička kokosového oleje
Postup:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ořechy obalte ve směsi koření a oleje.
- Obalené ořechy rozprostřete na pečicí papír, poté je pečte v troubě cca 5 až 10 minut dokřupava. Doba pečení závisí na typu trouby. Ořechy nespusťte z očí, ať se vám nespálí.
- Upečené ořechy nechte vychladnout, vychlazené je přihoďte do jogurtu, na sladkou kaši, lívance apod.
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut
TIP: V dobře uzavíratelné nádobě vám vydrží i několik dní.
Přejeme dobrou chuť!
TIP: V našich zeměpisných šířkách platí za nejprospěšnější vlašské ořechy. Vyzkoušejte další recepty z vlašáků 🙂