BezHladovění.cz

RECEPT: Mugcake neboli hrníčkový koláč s vločkami a ovocem

Nestíháte ráno snídat? Zdravý mugcake neboli hrníčkový ovesný koláček máte díky mikrovlnce hotový za 4 minuty. A určitě si pochutnáte lépe než na kupovaném.

Zdravý mugcake s ovesnými vločkami a banánem

Ingredience:

  • 4 lžíce raw ovesných vloček
  • 1 malý banán (nebo 0,5 většího)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžičky strouhaných oříšků (vlašské nebo lískové)
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 0,5 lžičky mleté skořice

Na ozdobení:

  • Bílý jogurt
  • Čerstvé ovoce
  • Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


TIP: Přečtěte si, jak vyrobit domácí bílý jogurt bez jogurtovače.

Postup:

  1. Ovesné vločky pomelte najemno v mixéru nebo příručním sekáčku.
  2. Banán oloupejte a rozmačkejte vidličkou na kaši.
  3. K pomletým ovesným vločkám přidejte banán, vejce, mleté oříšky, vodu, jogurt, prášek do pečiva, skořici.
  4. Vše řádně promíchejte.
  5. Směs nalijte do hrníčku a vložte do mikrovlnné trouby.
  6. Pečte přibližně 3 až 5 minut na nejvyšší výkon. Že je mugcake hotový poznáte podle toho, že zezlátne, zvětší lehce svůj objem a odděluje se od krajů.
  7. Mugcake vyndejte z trouby a opatrně vyklopte na talíř.
  8. Zdobte čímkoliv, na co máte zrovna chuť. Skvěle chutná s bílým jogurtem, tvarohem, ovocem, čokoládou i oříšky.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Mgr. Šárka Jirchářová

Mgr. Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend