RECEPT: Mandlové perníčky bez lepku

I když se vyhýbáte obilovinám, neznamená to, že se musíte vzdát cukroví. A není ani nutné držet se nepečených raw variant z ovoce, semínek či ořechů. Ořechy snadno pomelete na jemnou drť, která hravě zastoupí pšeničnou, špaldovou či jinou mouku. Vychutnejte si bez výčitek třeba tyto sušenky!


Bezlepkové perníkové sušenky z mandlové mouky

Ingredience:

(cca 20 ks)

bezlepkové perníkové sušenky

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Chia semínka smícháme s vodou a odložíme stranou.
  3. Pokud nemáme připravené předem, pomeleme mandle. Jde koupit už mleté mandle, nebo přímo mandlovou mouku.
  4. V míse smícháme mandlovou mouku s kokosem, jedlou sodou a perníkovým kořením.
  5. Kokosový olej roztopíme ve vodní lázni a prošleháme s javorovým sirupem a melasou.
  6. Tekutou směs opatrně přiléváme k sypké a zpracujeme v kompaktní hmotu.
  7. Tu vyválíme v silnější placku a vykrajujeme libovolné tvary (v našem případě kolečka, která jsme ještě ozdobili razítky).
  8. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem.
  9. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 10 minut.

Mandlové sušenky skladujeme v suchu a chladu, třeba ve spíži. Vydrží tam klidně měsíc.

Přejeme dobrou chuť!

P.S.: Zkuste také další tipy na zdravé domácí cukroví.

RECEPT: Mandlové perníčky bez lepku
1.5 (30%) 2 hlasů