BezHladovění.cz

RECEPT: Makovo-tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Sezóna jahod je v plném proudu a každý z nás vymýšlí, co s tímto skvělým ovocem připravit za zdravou pochoutku. My všemi deseti doporučujeme spojení jahod s tvarohem!

Tvaroh je zdrojem plnohodnotných bílkovin. Když se k němu přidá ještě mák, zvýší se i množství vápníku v pokrmu. A to nemluvíme o té božské chuti…

Makovo-tvarohové noky s jahodovou omáčkou

Ingredience na 5 porcí

Makovo-tvarohové noky:

makovo-tvarohové noky s jahodami

Postup:

  1. Všechny suroviny dejte do mísy a rukama zpracujte celistvé těsto.
  2. V dlaních tvořte jednotlivé noky.
  3. Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou trochu osolte.
  4. Když se voda vaří, opatrně do ní vhoďte noky a vařte je, dokud nevyplavou.
  5. Poté je ihned děravou sběračkou vylovte a přemístěte do cedníku.
  6. Hotové noky trochu polijte řepkovým olejem, aby se neslepily.
reklama
PŘEČTĚTE SI TAKÉ
Recenze: Jídelníčky na hubnutí – krok za krokem a bez hladovění

Jahodová omáčka:

Postup:

  1. Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte na půlky nebo na čtvrtky.
  2. Vhoďte je do středního hrnce.
  3. K jahodám přidejte víno a cukr a hrnec dejte na plotýnku, zapnutou na vyšší teplotní stupeň.
  4. Nyní nechte víno vypařit a cukr rozpustit. Trvá to cca 5 minut.
  5. Poté přilijte smetanu, nechte minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujte.

Servírování:

  • Plátky jahod
  • Lístky máty
  • Trocha smetany ke šlehání

 Postup:

  1. Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijte trochu omáčky, do ní opatrně vložte noky.
  2. Pomocí kávové lžičky ozdobte omáčku smetanou.
  3. Nakonec přidejte plátky jahod a lístky máty.

Přejeme dobrou chuť a léto plné vůní!

P. S.: Vyzkoušejte taky tuhle báječnou jahodovou domácí zmrzlinu.

Kateřina Homolová

Kateřina Homolová

Píši food blog Kate’s Cuisine. Primárně se zaměřuji na různé stravovací omezení a výživové směry, jako je intolerance laktózy, alergie na lepek, veganství, vegetariánství či paleo stravu. Upřednostňuji rostlinnou stravu před tou živočišnou a snažím se recepty vymýšlet tak, aby byly časově i surovinově dostupné všem bez omezení věku, pohlaví či kuchařských dovedností.

reklama