Kdo říká, že štědrovečerní rybí polévka musí být nutně z kapra? Do této odlehčené verze můžete přidat tresku, pstruha nebo třeba štiku a vždy bude chutnat báječně.
Lehká rybí polévka z tresky
Suroviny:
- 400 g čerstvé ryby (my použili filet z tresky)
- 2 l zeleninového vývaru
- 5 brambor
- 4 větší mrkve
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1/3 většího celeru
- Kvalitní rostlinný olej
- Sůl
- Pepř
- Petrželka
TIP: Zjistěte, jak na výborný domácí zeleninový vývar.
Postup:
- Brambory a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
- Do hrnce nalijeme 1 lžíci rostlinného oleje a krátce na něm osmahneme cibulku.
- Po chvíli přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory a orestujeme.
- Směs zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a opepříme.
- Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut.
- Po čtvrt hodině zeleninovou směs rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
- Tresku pokrájíme na menší kostičky a přidáme do zeleninového krému.
- Opět přikryjeme a vaříme dalších 20 minut.
- Polévku pravidelně mícháme, má totiž tendenci se přichytávat ke dnu.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat. Rybí polévku báječně doplní celozrnné nebo chlebové krutonky.
TIP: Hledáte vegetariánskou variantu štědrovečerní polévky? Zkuste třeba čočkovou z lehké červené čočky.
Přejeme dobrou chuť!
reklama