reklama
970x90-1-1517434347.png
BezHladovění.cz

RECEPT: Lehká bramboračka s houbami

Letošní sezóna houbařům přeje. Ze všech stran se valí informace, jak rostou… Proto by byla škoda nevychutnat si pár hříbkových pokrmů. Mezi naše favority patří hříbkové rizoto, kulajda a hlavně bramboračka.

Tradiční recept jsme ale odlehčili na jemný bramborový krém, který doplňují restované hříbky. Osloví i nejnáročnější strávníky, byť k němu postačí jen pár základních surovin…

Bramboračka s houbami (skoro) jako od babičky

Ingredience:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 500 g brambor
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 – 200 ml rostlinné smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • 1 hrnek hříbků
  • Čerstvý rozmarýn
  • Tymián

bramboračka s houbami

Postup:

  1. Uvaříme si zeleninový vývar, pokud ho už nemáme připravený předem.
  2. Na lžíci olivového oleje restujeme nadrobno nakrájenou šalotku.
  3. Lehce ji osolíme a přidáme oloupané a nakrájené syrové brambory.
  4. Krátce promícháme a zalijeme zhruba ¾ vývaru.
  5. Pod pokličkou vaříme do změknutí brambor.
  6. Poté je mixujeme v pyré, opatrně vlijeme smetanu a dále mixujeme. Záleží na vás, jak moc jemnou polévku preferujete.
  7. Dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zředíme zbylým vývarem a opět mixujeme.
  8. Hříbky krátce restujeme na lžíci olivového oleje.
  9. Ochutíme je solí, pepřem, čerstvými bylinkami a odstavíme z plotny.
  10. Bramborový krém rozdělíme do misek, ozdobíme hříbky a ihned podáváme.
reklama
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

Přejeme dobrou chuť!

Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

reklama