RECEPT: Krůtí medailonky v kukuřičném těstíčku s bramborovo-mrkvovou kaší

V chladnějších dnech si máme dopřávat více libového masa a tepelně upravené zeleniny. Recept na krůtí medailonky v kukuřičném těstíčku zaboduje i u bezlepkářů.

Krůtí medailonky v kukuřičné strouhance s bramborovo-mrkvovou kaší

Ingredience:

  • 0,5 kg krůtích prsou
  • 6 lžic rýžové mouky
  • 2 vejce
  • 10 lžic kukuřičné strouhanky
  • Sůl
  • Pepř
  • 0,5 kg brambor
  • 2 větší mrkve
  • Kvalitní rostlinný olej
  • 4 lžíce rýžového mléka

krůtí medailonky

Postup:

  1. Krůtí prsa opláchneme a zbavíme všech blan.
  2. Očištěné maso rozkrájíme na stejně vysoké plátky.
  3. Osolíme je a lehce opepříme z obou stran.
  4. Plátky masa obalujeme nejdříve v rýžové mouce, poté ve vajíčku a nakonec v kukuřičné strouhance.
  5. Brambory i mrkev oloupeme, omyjeme a pokrájíme na stejně velké kousky.
  6. Vložíme do hrnce, osolíme, zalijeme vodou a dáme vařit přibližně na 25 minut.
  7. Řízečky postupně smažíme na rostlinném oleji.
  8. Uvařené brambory s mrkví rozšťoucháme s trochou rýžového mléka na kaši.
  9. Medailonky podáváme s kaší a plátkem citrónu. Zdobíme lístky čerstvého salátu.

Přejeme dobrou chuť!

TIP: Milujete lehké krůtí maso? Vyzkoušejte ho také s bulgurem, hráškem a fenyklem nebo v báječném zeleném kari.