BezHladovění.cz

RECEPT: Koláče s angreštem

Kynuté ovocné koláče u spousty z nás vyvolávají vzpomínky na dětství. Jsou jako dělané pro prázdninové dny na chalupě, kde je spousta ovoce a koláče mizí rychlostí blesku…

Výborně chutnají i s tvarohovou, makovou či povidlovou náplní. Klasický tvaroh mohou vegani nahradit např. rozmixovaným tofu s kešu ořechy.

Kynuté angreštové koláče

Ingredience na těsto:

  • 125 ml rostlinného mléka
  • 1 lžička kokosového cukru
  • ½ kostky droždí
  • 2 lžíce ořechového oleje
  • 250-300 g celozrnné špaldové mouky
  • Špetka soli

Ingredience na náplň:

  • Čerstvý angrešt

Ingredience na drobenku:

  • 50 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce kokosového cukru
  • 2 lžíce ořechového oleje
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
  2. Začneme přípravou kvásku. Nadrobíme jej do misky, zasypeme cukrem, zalijeme částí teplého mléka a pomocí vidličky zapracujeme a necháme vzejít na teplém místě.
  3. V míse smícháme špaldovou mouku se špetkou soli, olejem, zbytkem mléka a kváskem.
  4. Vypracujeme těsto, které promneme ještě pomocí rukou.
  5. Těsto necháme alespoň hodinu kynout.
  6. Mezitím omyjeme angrešt a zbavíme jej stopek.
  7. Na drobenku pomocí rukou zpracujeme špaldovou mouku s kokosovým cukrem a ořechovým olejem.
  8. Vykynuté těsto rozdělíme na 10 kousků, vytvarujeme koláčky, naplníme angreštem, posypeme drobenkou.
  9. Okraje potřeme rostlinným mlékem a dáme péct zhruba na 20 minut.
  10. Konzumujeme co nejdříve.

Počet porcí: 10

Náš tip: Nesnědené koláče přikryjte čistou utěrkou. Prodloužíte tím jejich čerstvost.

Podívejte se i na naše další zdravé recepty z angreštu.

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Lucie Pospíšilíková

Lucie Pospíšilíková

Jsem holka, pro kterou se stala kuchyně takovou vášní, že ji přivedla až k založení samotného Delicious blogu. Jsem schopná utrácet za jídlo, nádobí a hezké dekorace na focení pomalu víc jak za oblečení a kosmetiku. Baví mě trávit hodiny v kuchyni s foťákem v ruce...

Share via
Send this to a friend