I játrová paštika se dá připravit zdravě a bez zbytečných aditiv. Navíc rychle, snadno a jen s pár surovinami. Vychutnejte si s námi domácí játrovou paštiku ze zdravých dobrot, která se přímo rozplývá na jazyku.
Obsah článku:
Kuřecí játrová domácí paštika
Ingredience:
- 300 g kuřecích jater
- 2 lžíce kvalitního rostlinného oleje
- ½ cibule
- 1 stroužek česneku
- 200 ml sójové smetany (možno i rýžové)
- Sůl
- Mletý barevný pepř
- Snítka tymiánu
- 50 g sušených brusinek
- Domácí brusinková zavařenina
Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu
Postup
- Kuřecí játra opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte z nich přebytečné blanky a pokrájejte je na menší kousky.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte.
- Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a zapněte plotýnku na nejvyšší stupeň.
- Přidejte pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a snítku tymiánu.
- Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte na pánev i kuřecí játra a opékejte, dokud nezhnědnou. Játra musí být dostatečně tepelně upravená, ale zároveň by měla být ve středu lehce růžová.
- V této chvíli podlijte játra sójovou smetanou a nechte chvíli dusit.
- Až se část smetany odpaří, můžete sporák vypnout, vyndat tymián a směs nalít do kuchyňského robotu nebo mixéru.
- Přidejte sůl a barevný pepř.
- Rozmixujte do hladka.
- Do paštiky nakonec přidejte sušené brusinky, zamíchejte a směs rozdělte do malých mističek.
- Nechte v lednici ztuhnout.
Počet porcí: 2
TIP: Podávejte s brusinkovou zavařeninou a celozrnným pečivem nebo domácím chlebem.
Přejeme dobrou chuť!