RECEPT: Domácí játrová paštika z kuřecích jater

I játrová paštika se dá připravit zdravě a bez zbytečných aditiv. Navíc rychle, snadno a jen s pár surovinami. Vychutnejte si s námi domácí játrovou paštiku ze zdravých dobrot, která se přímo rozplývá na jazyku.

Kuřecí játrová domácí paštika

Ingredience na 2 porce

kuřecí játrová domácí paštika

Postup

  1. Kuřecí játra opláchněte pod tekoucí vodou, odstraňte z nich přebytečné blanky a pokrájejte je na menší kousky.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek prolisujte.
  3. Na pánev nalijte trochu rostlinného oleje a zapněte plotýnku na nejvyšší stupeň.
  4. Přidejte pokrájenou cibulku, prolisovaný česnek a snítku tymiánu.
  5. Jakmile cibule zesklovatí, přihoďte na pánev i kuřecí játra a opékejte, dokud nezhnědnou. Játra musí být dostatečně tepelně upravená, ale zároveň by měla být ve středu lehce růžová.
  6. V této chvíli podlijte játra sójovou smetanou a nechte chvíli dusit.
  7. Až se část smetany odpaří, můžete sporák vypnout, vyndat tymián a směs nalít do kuchyňského robotu nebo mixéru.
  8. Přidejte sůl a barevný pepř.
  9. Rozmixujte do hladka.
  10. Do paštiky nakonec přidejte sušené brusinky, zamíchejte a směs rozdělte do malých mističek.
  11. Nechte v lednici ztuhnout.

TIP: Podávejte s brusinkovou zavařeninou a celozrnným pečivem nebo domácím chlebem.

Přejeme dobrou chuť!