Máte chuť na dobré, rychlé a zároveň zdravé jídlo? Vyzkoušejte jáhly. Jsou lehce stravitelné, plné zdraví prospěšných látek a velmi snadné na přípravu.
Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami
Ingredience na 2 větší porce:
- 1 hrnek jáhel
- 2 hrnky vody
- Cuketa
- Lilek
- Mrkev
- Cherry rajčátka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
- Oregano
- Bazalka
Postup:
- Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.
- Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.
- Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.
- Stáhneme z plotny a scedíme.
- Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.
- Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.
- Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
- Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
- Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.
TIP: Zdobíme strouhaným parmazánem nebo čerstvými bylinkami.
Přejeme dobrou chuť!
reklama