BezHladovění.cz

RECEPT: Jáhly s pečenou zeleninou a italskými bylinkami

Máte chuť na dobré, rychlé a zároveň zdravé jídlo? Vyzkoušejte jáhly. Jsou lehce stravitelné, plné zdraví prospěšných látek a velmi snadné na přípravu.

Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami

Ingredience na 2 větší porce:

jáhly s pečenou zeleninou

Postup:

  1. Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.
  2. Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.
  3. Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.
  4. Stáhneme z plotny a scedíme.
  5. Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.
  6. Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.
  7. Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
  8. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
  9. Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.
PŘEČTĚTE SI
Recenze knihy „Jak tuky pálit a neukládat?“

TIP: Zdobíme strouhaným parmazánem nebo čerstvými bylinkami.

Přejeme dobrou chuť!

Jak se vám článek líbí?

Mgr. Šárka Zajíčková

Mgr. Šárka Zajíčková

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.