BezHladovění.cz

RECEPT: Jáhly s pečenou zeleninou a italskými bylinkami

Máte chuť na dobré, rychlé a zároveň zdravé jídlo? Vyzkoušejte jáhly. Jsou lehce stravitelné, plné zdraví prospěšných látek a velmi snadné na přípravu.

Jáhly s pečenou zeleninou a bylinkami

Ingredience na 2 větší porce:

  • 1 hrnek jáhel
  • 2 hrnky vody
  • Cuketa
  • Lilek
  • Mrkev
  • Cherry rajčátka
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Oregano
  • Bazalka
 

Zjistěte za pár vteřin, zda máte na svou výšku optimální váhu

Jsem . Je mi let.

Vážím kg. Měřím cm.


Postup:

  1. Jáhly několikrát propláchneme pod horkou vodou. Tím je zbavíme hořkosti i případných nečistot.
  2. Přesypeme jáhly do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody, lehce osolíme a přivedeme k varu.
  3. Vaříme přibližně 15 až 20 minut do měkka.
  4. Stáhneme z plotny a scedíme.
  5. Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, cuketu a lilek na tenké plátky. Cherry rajčátky rozkrojíme napůl. Můžeme použít i jakoukoliv další zeleninu, kterou máme doma. Např. cibuli, papriku, dýni nebo patizon.
  6. Plech vyložíme pečicím papírem a zeleninu na něj postupně naskládáme.
  7. Směs osolíme, opepříme, posypeme oreganem a bazalkou a zakápneme olivovým olejem.
  8. Pečeme v troubě na 180 °C přibližně 30 minut.
  9. Na talíř připravíme uvařené jáhly a poklademe je pečenou zeleninou i s trochou výpeku.

TIP: Zdobíme strouhaným parmazánem nebo čerstvými bylinkami.

Přejeme dobrou chuť!

Baví vás žít zdravě? Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout.
Upozornění na nové články, jídelníčky a recepty posíláme 3x týdně (po, st, pá). Z odběru novinek se můžete kdykoli odhlásit.
Šárka Jirchářová

Šárka Jirchářová

Mým velkým koníčkem je vaření a pečení. Nepříjemné střevní onemocnění mě přivedlo na dietu Low-FODMAP, která ve světě sklízí velké úspěchy. Ulehčuje život mnoha lidem se syndromem dráždivého tračníku. Nedostatek informací v našich končinách mě přivedl k psaní vlastního blogu www.lowfodmapdieta.cz.

Share via
Send this to a friend